Необяснимо е защо вместо да се създава добър политически климат

...
Необяснимо е защо вместо да се създава добър политически климат
Коментари Харесай

Скандалът с македонските деца, посетили България - опит да се спре евроинтеграцията на РС Македония

Необяснимо е за какво вместо да се основава добър политически климат сред България и Северна Македония, някои политически лица там попречват това?Този въпрос насочи в ефира наАлександър Петров от фондация „ Българска памет “ - уредник на визитата на деца от западната ни съседка у нас.

Тяхната аудиенция се трансформира в мотив за обвинявания и даже за сигнал до прокуратурата, койтоМинистерството на вътрешните работи на районен съд Македония е изпратило против управлението на " Малък Битолски Монмартър ", оповестява Българска телеграфна агенция, базирайки се на изявление на министъра на вътрешните работи на РСМ Оливер Спасовски, направено по време на самодейността " Отворен кабинет ", представено от локални медии.

Сайтът " Независен " написа, че става дума за художественото студио, което " на няколко пъти е водило в България деца, в това число на срещи с български политици, сред които и с президента Румен Радев ". Спасовски е показал, че знае за случая от медиите, а полицията е уведомила Основната прокуратура в Битоля " за информацията, с която разполага ".

Петров показа, че сходна реакция не е изненадваща.

" Очаквахме я, бяхме готови и няма защо да се тормозим. Кампанията „ От двете страни на границата “ е взаимна. Тя не е на фондация „ Българска памет “ и е в духа на Договора за добросъседство. Цели доближаване на хората. В нея няма нищо политическо. В момента виждаме прегледен образец по какъв начин децата стават жертва на политически неразбирателства ".

Това е третото посещаване на младежите от Битоля у нас, описа той.

" След първото страната спря издръжката на ателието - без пояснения ".

Всички деца и от Македония, и от България, които бяха на тази среща, имат подписани заявления от родителите си, означи Петров.

" В тях ясно е разказана цялата стратегия, в това число и че ще се срещнат с президента Радев. Никой родител не е подавал сигнал, с цел да се образува това следствие. Няма късмет да стигне до съд, тъй като няма логичност в сходни обвинявания. На срещата участваха доста медии ", уточни още Петров и посочи, че вече17 години се правята сходни взаимни събития.

" Всичко е в съгласие с Министерството на външните работи. Искаме да оказваме помощ за развиване на връзките сред двете страни ", посочи Петров.

Петър Колев, който е българин от Северна Македония и ръководител на Граждански либерален съюз, съзира опит да се спре европейската интерграция на Северна Македония.

" Ключовият въпрос е за какво това се случа в този момент и каква е задачата.

Македонското държавно управление одобри поправката в Конституцията, която е авансово условия за започване на договаряния с Европейски Съюз и в този момент дълбоката страна основава провокация, с цел да се спре европейската интеграция.

Деца от Македония са ходили на визити и в други страни, както и в Екологичен потенциал. Това е класическа провокация, с цел да може Македония сама да се изолира ".

Той се притеснява, че децата ще бъдат разпитвани и ще изживеят неприятни страсти.

" Кое дете по-късно ще желае отново да взе участие в такова нещо. Явно задачата е младежи от Македония и България към този момент да не бъдат дружно на едно място. Кой има интерес от това? Македонските и българските младежи нямат! "

Очаквам ясна и поредна европейска позиция от българската страна, моли той.

" Да се има поради, че това е провокация от сръбските структури в Македония. Българските институции би трябвало да срещнат европейските си сътрудници какво прави вътрешният министър на страна, която е членка на НАТО ".

Цялото изявление на Снежана Иванова с Александър Петров и Петър Колев може да чуете в звуковия файл.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР