Необичайна акция срещу войната на Русия в Украйна поведе министър-председателят

...
Необичайна акция срещу войната на Русия в Украйна поведе министър-председателят
Коментари Харесай

Премиерът на Полша повежда офанзива с билбордове срещу войната на Русия в Украйна |

Необичайна акция против войната на Русия в Украйна поведе министър-председателят на Полша Матеуш Моравецки. На специфична конференция във Варшава в събота Моравецки даде старт на офанзивата " Stop Russia now ", която ще обхване цяла Европа.

" Срещаме се тук, с цел да дадем старта на специфична акция, която би трябвало да разсънва съвестта. Защото Владимир Путин подготви специфична интервенция за военни закононарушения и човекоубийство. Това, което се случва по улиците на украинските градове, раздрусва нашата съвест, само че прекомерно за малко. Твърде бързо нашите сътрудници в Западна Европа и в Южна Европа биха желали да се върнат в коловозите на нормалността. " - сподели на конференция от Националния стадион във Варшава Моравецки.

Полският министър председател изясни, че такова връщане към нормалността няма и добави, че би желал акцията с билбордовете, която ще навлезе и в обществените медии, да бъде " писъкът на тези, които бяха грубо убити по улиците на градове и селца. "

Още през днешния ден към разнообразни градове в Европа потеглят мобилни платформи с билбордове, самият Моравецки ще пътува с някои от тях до Германия и други европейски страни, с цел да припомня от самото начало какви страшни неща стават в Украйна.

" Виждайки тези закононарушения, които се правят в Украйна, имаме необикновен мандат да разбудим съвестта на Западна Европа. Германия, Франция, Италия, тези страни би трябвало да създадат колкото може повече, с цел да спрат войната в Украйна. Да спрат финансирането на военната машина на Путин. Затова ще беседвам в Германия с разнообразни хора, евентуално и с господин канцлера. " - добави министър-председателят на Полша.

В профила си в Туитър Моравецки сподели и квалифицираните колесари с билбордове. Един от тях демонстрира в лявата си половина заспало в креватчето си немско дете, прегърнало плюшено мече, а в дясното - сходно плюшено мече в руините на Бородянка и въпрос на немски: Къде е меченцето на вашето дете?

Друг гласи #Bloodoil (от blood - кръв) финансира съветския геноцид в Украйна.

На трети - против въпроса " Доволен ли си от здравното обслужване " към пациент от Хамбург стои превърната в отломки болница в Луганск.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР