„Необходимостта здравните работници да бъдат ваксинирани има професионален елемент. Те

...
„Необходимостта здравните работници да бъдат ваксинирани има професионален елемент. Те
Коментари Харесай

Епидемиолог: Началото на четвъртата COVID вълна вече е факт

„ Необходимостта здравните служащи да бъдат имунизирани има професионален детайл. Те работят с заболели хора и в случай че не са предпазени са риск за пациентите си”, изясни той по отношение на концепцията на доцент Ангел Кунчев за наложителна имунизация на медицинските служащи у нас.

Марков разясни, че не е последовател на наложителната имунизация.

„ По-скоро би трябвало да се работи с увещание. Хората би трябвало сами да решат. Ако в този момент се вкарат ограничения, които лимитират достъпа на хора до публични места – това е сходно на затваряне. Дебатът е малко извърнат. Става дума за разхлабване на рестриктивните мерки за хора, които са имунизирани и не съставляват риск за околните”, добави експертът.

„ Всичко, което вършим в живота си носи риск. Съществува огромен риск за публичното здраве. У нас за последната година починаха към 20 хиляди души от нещо, което е изцяло предотвратимо”, споделя Марков.

„ Децата са с по-нисък риск от тежко клинично протичане. Ако се имунизират те ще предават инфекцията в доста по-малък мащаб на хора, които са рискови. Това прави имунизацията при децата препоръчителна”, изясни специалистът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР