Необходимостта от кредитна карта за пазаруване или от чип за

...
Необходимостта от кредитна карта за пазаруване или от чип за
Коментари Харесай

Американската IT компания, която ще имплантира микрочипове на служителите си

Необходимостта от кредитна карта за извършване на покупки или от чип за достъп до офиса скоро ще остане в предишното. Поне за една американска софтуерна компания от Уисконсин, която счита да размени остарялата технология с микрочипове, конфигурирани в ръцете на своите чиновници.

Three Square Market ще бъде първата компания в Щатите, който ще се възползва от системата, утвърдена от държавните регулатори още през 2004 година, излиза наяве от изявление на шефа й Тод Уестби за CNBC.

" Смятаме, че това е вярната крачка към нововъведенията тъкмо, както през последните месеци известна става концепцията за безпилотни коли ", разяснява той.

На първо време компанията ще предложи инжектирането на микрочипове огромни, колкото зърно ориз, на 50 свои чиновници, които са подготвени да бъдат доброволци за плана.

Уестби показва, че самият той, както и неговото семейство, също ще тестват технологията.

 Защо тази шведска компания вгради микрочипове на чиновниците си?
Защо тази шведска компания вгради микрочипове на чиновниците си?

И това, несъмнено, става с тяхното единодушие

Имплантирането на мини джаджата коства 300 $, като тя се слага благодарение на игла сред палеца и показалеца на ръката.

Според шефа на Three Square Market хората няма за какво да се тормозят, че системата ще разреши хората да бъдат непрестанно следени.

" За разлика от смарт телефоните, които могат да бъдат проследени без значение от местоположението си, това устройство може да се " разчита " единствено в случай че сте на близко разстояние от специфичен читател ", изяснява специалистът.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР