Необходимо ни е законодателство, което да даде възможност на нашите

...
Необходимо ни е законодателство, което да даде възможност на нашите
Коментари Харесай

Кметът на Русе иска НС да приеме санкции и за чуждите водачи

" Необходимо ни е законодателство, което да даде опция на нашите служители на реда да постановат на момента глоба на задграничните шофьори-нарушители. Нарушенията, които правят сега, ги одобрявам като засегнатост за страната ", съобщи кметът на Русе Пенчо Милков по време на полемика по казуса. По думите му Народното събрание може да одобри сходна законодателна смяна.
" Сега е невероятно полицията да наложи глоба на задграничните водачи. В момента правните правила са от едно друго общество от 60-те и 70-те години ", ксоментира Милков.
По време на срещата шефът на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Русе старши комисар Николай Ненков заяви, че през предходната година русенската полиция е издала към 4200 електронни фиша за нарушавания на задгранични водачи, като от тях са платени единствено 63. Той изясни, че при задграничните водачи има условие формираното произвеждане да бъде преведено на понятен език. Няма мярка за насила лидерът да бъде оставен на територията на България, с цел да се извърши наказването.
Депутатът от " Българска социалистическа партия за България " Иван Иванов, който е зам.-председател на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и публичен ред, изясни, че неналичието на политическа воля е попречила до момента приемането на изменение в Закона за придвижване по пътищата. По думите му смяна е нужна. Надявам се, че това ще откри поддръжка и в пленарна зала, защото е извънредно належащо, счита Иванов.
Той изясни, че законопроектът е на Министерство на вътрешните работи и е подготвен. " Предстои да се срещнем в детайли с него. Това, което имаме като първични данни, е точно облекчение на режима и да бъдат налагани по-бързо наказания на задгранични шофьори- извършители ", сподели Иванов.
 >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР