Необходимо е задълбочено проучване на произхода на COVID-19, в противен

...
Необходимо е задълбочено проучване на произхода на COVID-19, в противен
Коментари Харесай

Американски учен предупреди за опасност от COVID-26 и COVID-32

Необходимо е задълбочено изследване на произхода на COVID-19, в противоположен случай човечеството може да се сблъска с COVID-26 и COVID-32, Питър Хотес, американски академик и един от водещите инфекционисти в Съединени американски щати.

„ Това е третата огромна зараза на ковид през 21-ви век (след SARS и MERS)… Майката природа ни подсказва какво ще се случи: ще има COVID-26 и COVID-32, в случай че не разберем изцяло произхода на COVID-19 “, сподели специалистът в ефира на NBC News.

Хотес акцентира, че е належащо да се проверява „ появяването на огнището “ на новия ковид. За това вирусолози, епидемиолози и други експерти би трябвало да бъдат изпратени в китайския град Ухан, където стартира епидемията. На място те ще би трябвало да съберат данни и нужните проби, добави ученият.

В същото време специалистът означи, че би било мъчно да се получи информация за произхода на ковид без съдействието на Китай по този въпрос.

„ Мисля, че в действителност би трябвало да окажем мощен напън върху Китай, в това число и посредством вероятни наказания, тъй че екип от видни епидемиолози и вирусолози на място в Китай да имат безконтролен достъп до животни, хора, проби и лаборатории “, сподели Хотес.

По-рано Белият дом популяризира известие, съгласно което версията за разпространяването на ковид заради изключителна обстановка в научна лаборатория към момента не е изключена. В известието се цитират думите на американския президент Джо Байдън, че разследващата общественост на страната позволява две версии за произхода на вируса – предаване на хора от животно и приключване от лаборатория.

В рамките на 90 дни разузнаването би трябвало да продължи да събира и проучва информация и да осведоми президента.
По материали на БГНЕС
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР