Необходимо е предварително записванеДвеста безплатни прегледа ще бъдат направени в

...
Необходимо е предварително записванеДвеста безплатни прегледа ще бъдат направени в
Коментари Харесай

От 5 до 9 февруари: Безплатни онкологични прегледи

Необходимо е авансово записване
Двеста безвъзмездни прегледа ще бъдат направени в УСБАЛО “Проф. Иван Черноземски " по случай Световния ден за битка с рака - 4 февруари. За самодейността университетската профилирана болница по онкология отваря изключителна телефонна линия за записване на пациентите - 0894 62 33 32 (от понеделник до петък от 8.30 до 16.00 ч).

Прегледите ще се вършат в седмицата от 5 до 9 февруари в Клиника по гръдна хирургия с шеф проф. доктор Иван Гаврилов, в Отделение по хирургия на гърда и реконструктивна хирургия с шеф доктор Ваня Митова, Клиника по коремна хирургия с шеф доцент доктор Лъчезар Джонгов, Клиника по урология с началник доктор Борис Цингилев, Клиника по лъчетерапия със завеждащ проф. доктор Иглика Михайлова, Клиника по ядрена медицина с началник проф. доктор Елена Пиперкова, Клиника по УНГ заболявания с началник доцент доктор Кирил Попов, Клиника по гинекология с шеф доктор Красимир Ангелов, Отделение по образна диагностика с шеф доктор Иво Гергов, Клиника по дерматология с началник доктор Наташа Цекова Трайкович. В акцията ще се включат и лабораториите от Клиника по клинична патология с шеф доцент доктор Свитлана Бачурска и Клиника по микробиология със завеждащ проф. доктор Стефана Събчева.

Най-голямото профилирано онкологично лечебно заведение у нас - УСБАЛО „ Проф. Иван Черноземски “, е номинирано от Министерството на здравеопазването и утвърдено от Европейската комисия за присъединение в EU4Health Programme – 2023-JA-07 като изчерпателен онкологичен център (Comprehensive Cancer Center) за страната. Като подобен болничното заведение ще бъде включена в основаването на Европейската мрежа на всеобхватните онкологични инфраструктури/центрове. Целта на мрежата е да  се преодолеят неравенствата в грижите за онкологично болните и на тях да се дават едни и същи качествени здравни услуги във всички държави-членки на Европейски Съюз до 2025 година Това е в осъществяване  на Плана за битка с рака на Европейска комисия, признат преди 2 години.

УСБАЛО „ Проф. Иван Черноземски “ е единственото лечебно заведение в страната, в което работят общо 9 профилирани онкологични комисии по обособените локализации – гърда, бял дроб, урология, гинекология, УНГ, химиотрерапия, лъчетерапия, кожни заболявания, хирургия. Затворен е целият цикъл от диагностика, сложно лекуване и следене на онкологично болните от цялата страна. Годишно в болничното заведение постъпват за лекуване над 13 000 души. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР