Необходимо е да се вземат спешни законодателни мерки за завишаване

...
Необходимо е да се вземат спешни законодателни мерки за завишаване
Коментари Харесай

МВР и прокуратурата: Завишаване на наказанията за водачите, употребили алкохол

" Необходимо е да се вземат незабавни законодателни ограничения за завишаване на наказванията по транспортните закононарушение, изключително когато е използван алкохол, какъвто е актуалният случай ", обявиха от прокуратурата и полицията на брифинг след пътния случай със умрял служител на реда в Стралджа.

Полицай почина, блъснат от пийнал водач на пътя Стралджа - Маленово в Ямболско.

ПТП-то е станало отвън пътното платно. Полицейските чиновници са правили инспекция на разположение отвън пътното платно и причинителят е излязъл от него и е блъснал служителят в банкета. Водачът на автомобила е дал позитивна проба единствено за алкохол, няма наркотични субстанции, над 1,2 е алкохолът.

Снощи в 19:10 е получена информация от кметския наместник на село Маленово за мъж, с профил на мигрант, който се движи пешком по пътя сред село Маленово и Стралджа. Изпратен е екип, който е направил инспекция на въпросното лице. В момента на осъществяване на инспекцията автомобилът, който се движи в противоположната посока напуща пътното платно, макар сигнала, подаден от един от служителите на реда и удря втория служител на реда. Минава на сантиметри от първия служител на реда и проверяваното лице и удря другия чиновник, който отхвръква на към 15 метра след удара.

Полицейският екип е спрял за инспекция на документи автомобил наоколо до пътното платно. В същия миг различен автомобил блъска служителя на реда, който е умрял.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР