Необходимо да се разработи специализиран план за предотвратяване на навлизането

...
Необходимо да се разработи специализиран план за предотвратяване на навлизането
Коментари Харесай

Д-р Симидчиев: Нужен е план за индийския щам!

Необходимо да се създаде профилиран проект за попречване на навлизането на индийския вариант на Covid-19 в България. Това разяснява пред БНР пулмологът доктор Александър Симидчиев, ръководител на комисията по опазване на здравето в 45-ото Народно заседание. Той акцентира, че летището в Анкара е доста покрай нас, а то е главното, през което минава трафикът от Индия до Европа. 

Според някогашния ръководител на парламентарната комисията по опазване на здравето ръководството на Covid рецесията в страната би трябвало да продължи въз основата на числа и данни. Според него не е значимо дали този орган ще се споделя действен щаб или експертен съвет.

Пулмологът акцентира още, че честата промяна на министри е белег на последните 30-ина години. Причината за това не се крие само в личността на министъра, а и в системата на това по какъв начин действа опазването на здравето.

„ То е значително без ясни правила и тактика, съгласно която науката да е водеща във всяко едно деяние. Това би трябвало да се промени и качеството на здравната услуга би трябвало да е в центъра на здравната система. Начините на организация и на финансиране би трябвало да правят отстъпка обратно ", сподели още доктор Симидчиев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР