Необходими са около 10 милиона лева годишно за финансиране и

...
Необходими са около 10 милиона лева годишно за финансиране и
Коментари Харесай

Мюфтийството: Около 10 милиона лева годишно са необходими на мюсюлманското вероизповедение

Необходими са към 10 милиона лв. годишно за финансиране и поддръжка на мюсюлманското изповедание. Това съобщи пред Нова телевизия Джелал Фаик, основен секретар на Главното мюфтийство. Повод за коментара му е концепцията, показана от вицепремиера и боен министър Красимир Каракачанов тази седмица, страната да финансира вероизповеданията и да ограничи приемането на средства от чужбина.

" Не сме разрешили да се прокара коренен ислям и Главното мюфтийство е една предварителна защита за това ", счита Фаил. Попитан какъв брой непознати имами е назначило Главното мюфтийство у нас, той отговори: " Съгласно контракта от 1998-а сред турския Дианет и мюсюлманското вероизповедание у нас, ние имаме от време на време имами, които идват от Турция. Те не надвишават сега 10, на фона на 400 непознати проповедници в България. Те проповядват обичайния и прочут ислям ".

През пролетта стана известно, че към този момент няма договореност сред българската Дирекция по вероизповеданията и турския Дианет (така се назовава съответната институция) за финансова помощ, като съгласно основния мюфтия Мустафа Хаджи съглашението е било денонсирано от служебното държавно управление.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР