Необходими продукти: печурки - 250 г моркови - 3 бр.

...
Необходими продукти: печурки - 250 г моркови - 3 бр.
Коментари Харесай

Рецепта на деня: Овчарски пай без месо

Необходими артикули: печурки - 250 г моркови - 3 бр. лук - 1 огромна глава (стар) чесън - 3 скилидки домати - 150 г белени ( консерва) грах - 1 с. л. ( консерва) царевица - 1 с.л. ( консерва ) дафинов лист - 2 бр. целина - 1 наситнен филиз мащерка - 1 ч. л. риган - 1 ч. л. зехтин - 3 - 4 с. л. сол - 1 ч. л. черен пипер - 1 ч. л.
За пюрето:
картофи - 600 г жълтъци - 1 бр. пармезан - 150 г (кашкавал) сол Начин на подготвяне:
Зеленчуците се почистват и нарязват на ситно. Гъбите се обелват и нарязват на филийки.

В бездънен тиган се загрява зехтин на котлона и се прибавя наситнен лук, задушава се при непрестанно безредие до приемане на стъклен цвят, към 3-5 мин.

Добавя се сплескан чесън, дафинов лист, морковите, целината и се готви за още 2 до 3 мин. Прибавят се гъбите и най-после сол, мащерката, риганът и се оставя да се задушат, до момента в който гъбите трансформират цвета си и изври изцяло водата от тях.

Разбърква се от време на време. Добавят се доматите и се изчаква сосът да се сгъсти. Сваля се от котлона, изважда се дафиновият лист и сместа се трансферира в керамична тавичка за печене. Изравнява се.

Картофите се обелват и нарязват на огромни кубчета. Сваряват се в подсолена вода, изцеждат се и с пресата за картофи се смачкват до пухкаво пюре.

Добавя се жълтъкът и настърган пармезан (кашкавал), посолява се със сол и черен пипер. Разбърква се.

Изсипва се върху зеленчуковата примес, заглажда се и се пече на 180 градуса, до момента в който добие златист цвят, написа trafficnews.bg.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР