Ненужните вещи, могат да живеят нов живот, вместо да се

...
Ненужните вещи, могат да живеят нов живот, вместо да се
Коментари Харесай

Мъж от Невестино изработва игри и забавления за децата от ненужни вещи

Ненужните движимости, могат да живеят нов живот, вместо да се изхвърлят и да замърсяват природата. Това потвърждава мъж от кюстендилското село Невестино, който създава разнообразни игри и занимания за децата от непотребни пластмасови бутилки, плюшени играчки, железни и дървени боклуци.

Невестино

За някои хора старите и непотребни движимости са просто боклуци. Има обаче и такива, които одобряват парче желязо, празна пластмасова бутилка, или остарял колан като материал с голям креативен капацитет, който чака да бъде оголен. Такъв е и Кирил Мичов. Въпреки че повече от 20 години е изцяло кьорав, той не стопира да твори.

Кирил Мичов: Материалите са все от тука, аз съм ги събирал, дамата, на никое място не съм едно вземал от някъде. А въртележчицата виждате ли я, дървената? Ние по този начин търчахме едно време и ми текна към този момент и ха това, ха това, нали съм без работа, не виждам и мисля, през днешния ден това, на следващия ден това. Намериха се хора, помогнаха ми. Даринка Андонова: Той всеки ден измисля по нещо и все прави, все прави. Е това го е заправил от лятото и тука беше направил фитнес за краката, една комшийка идваше и тя тука.
Основно място измежду изобретенията в двора на Кирил Мичов е отделено за няколко типа люлки, направени също от непотребни материали.
Кирил Мичов: Такава кантарна люлка нямаше на никое място, и отново се върти. Клюмосулка въртяща направих.
Тъй като внуците на дядо Кирил живеят надалеч от Невестино, първите, които изпробваха най-новите люлки бяха децата от главното учебно заведение в селото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР