Ненапразно наричат косатките китове-убийци. Според неотдавнашна публикация в Live Science“

...
Ненапразно наричат косатките китове-убийци. Според неотдавнашна публикация в Live Science“
Коментари Харесай

Животни се учат едни от други как да нападат хора

Ненапразно назовават косатките китове-убийци. Според неотдавнашна обява в „ Live Science “ те потапят лодки край крайбрежията на Европа, явно следвайки образеца на травмиран субект, който евентуално е почнал първата офанзива, откакто е бил засегнат от моряци, заяви „ GFR ”.


Тези набези на животни са предиздвикали моряците да бъдат в нараснала подготвеност. Изглежда косатките следват явен модел, при който групи нанасят удари по руля на лодките.

Откакто през 2020 година е документирано първото нахлуване на животните, косатките стават все по-дръзки в нападенията си, като в границите на няколко години са предизвикали потъването на три лодки. Разбира се, както декларират биолози от Университета в Авейро, Португалия, като Алфредо Лопес Фернандес, тези набези съставляват необикновено дребна извадка от взаимоотношението на хората с дивите същества. Повечето косатки са нежни колоси в връзките си с хората и, както показва Фернандес, през времето, когато лодките са били нападнати, е имало над 500 мирни взаимоотношения.

Разбира се, за откривателите е объркващ фактът, че нападенията на животните наподобява са заучено държание, което се е популяризирало посредством културата на косатките. Те са извънредно обществени същества и някои държания, като да вземем за пример атакуването на лодки, могат да бъдат преподавани на приятелите и децата си.


Морските откриватели към момента не са съумели да открият какво тъкмо е провокирало този растеж на набези от страна на косатките, макар че водещата доктрина, че индивидът, който е почнал контакт с първата лодка, е бил жертва на противозаконни риболовни практики, наподобява все по-валидна с всеки минал ден.

Изглежда жертвата, която е почнала тази отмъстителна гняв в жанр Джон Уик, е женска косатка, която откривателите са нарекли Бяла Гладис, като Фернандес декларира, че първичното нахлуване на животното е било осъществено в отговор на това, че тя е изпитала " сериозен миг на мъка ".

Оттогава насам някои групи косатки са изтълкували държанието като апел за деяние и през идващите две години са потопили още няколко лодки. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР