Немският гражданин, който беше настанен в Приюта за бездомни и

...
Немският гражданин, който беше настанен в Приюта за бездомни и
Коментари Харесай

Община Варна съдейства на немския гражданин да отпътува за родината си

Немският жител, който беше настанен в Приюта за бездомни и обществено слаби лица на ул. „ Петко Стайнов “ във Варна, е отпътувал на 31 януари за Германия с рейс, по негово предпочитание, оповестяват от пресцентъра на община Варна.

От там напомнят, че мъжът остана в Приюта 10 дни, откакто беше настанен по сигнал на жители в обществените мрежи, че е без заслон, нощува на скамейка в градинката и не приказва български език. Той е в положително здраве и за него са положени всички грижи. Това стана ясно в отговор на въпроси от сайта .  

От към две седмици в Приюта за бездомни и обществено слаби лица е настанена и украинската гражданка, която идва във Варна и по нейни данни е била ограбена. Със съдействието на Община Варна на дамата е публикуван Личен номер на чужденец /ЛНЧ/ и към този момент е със статут на краткотрайно пребиваваща в България. Междувременно със съдействието на разнообразни неправителствени организации, се търси вид тя да бъде устроена и да й се откри работа. Подадено е искане към Националния действен щаб, който подкрепя жителите на Украйна, дамата да бъде ориентирана в Центъра за краткотрайно престояване в Елхово. Настаняването там ще стане единствено при нейно предпочитание.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР