Немският експерт по хранене Хайдрун Шуберт назова най-вредните продукти и

...
Немският експерт по хранене Хайдрун Шуберт назова най-вредните продукти и
Коментари Харесай

Убийците на здравия сън

Немският специалист по хранене Хайдрун Шуберт назова най-вредните артикули и питиета, които не би трябвало да се употребяват вечер, в случай че човек желае да има здрав сън, написа Focus.

И по този начин, ето ги убийците на съня:


1. Сурови зеленчуци, тъй като засилват работата на целия стомашно-чревен тракт. Това пречи на организма да влезе във етапа на дълбокия сън. 2. Чили и джинджифил. Ускоряват обмяната на веществата и покачват температурата на тялото.3. Женско биле (Glycyrrhiza glabra), наричано още сладостен корен или сладник. Според специалиста това тревисто растение съдържа прекалено много глициризинова киселина, която покачва кръвното и оказва въздействие на водно-солевия баланс на организма.4. Шоколад и питиета, съдържащи кофеин. 
5. Алкохол – той може лъжовно да помогне за бързо заспиване, само че след малко задейства нервни центрове в мозъка, които подтикват бдението и свръхнапрежението. Така че даже в дребни дози алкохолът се трансформира от мечтано отпускащо средство в главен изтезател в процеса на безсънието.
Шуберт предлага хората, които страдат от бодърствуване, въобще да се откажат от късните вечери, с цел да дадат опция на организма си да се приготви за отмора.Преди време учени оповестиха, че за съня също по този начин са нездравословни захарта, белият самун и оризът, тъй като покачват равнището на кръвната захар, а това води до бодърствуване.
Източник
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР