Немската компания БВМ показа на голямото изложение за потребителска електроника

...
Немската компания БВМ показа на голямото изложение за потребителска електроника
Коментари Харесай

ИНОВАЦИЯ: БМВ измисли кола, която си сменя цвета

Немската компания БВМ сподели на огромното ревю за потребителска електроника в Лас Вегас автомобил, който трансформира цвета на купето единствено с натискането на един бутон. Концептуалният модел, демонстриран на Consumer Electronics Show (CES), употребява така наречен електронно мастило.

BMW iX Flow е затрупан с материал, който нормално се ползва в електронните четци. Когато е подтикван с електрически сигнали, подавани от особено приложение в мобилния телефон, той приема разнообразни контури в сиво и бяло.

" Това е действителна ефикасна смяна на цвета с потреблението на E Ink ", изяснява инженер Стела Кларк от проучвателен екип на БВМ.

" Така че взехме този материал, който наподобява на дебела хартия, и трябваше да се оправим с предизвикването да го използван върху тримерен обект като тази кола.

Електрическите сигнали изкарват на повърхността разнообразни пигменти, което кара автомобила да наподобява с разнообразни нюанси и дизайн, в това число като се появяват ленти в състезателен жанр. На CES бе демонстриран единствено модел, превключващ сред сиво и бяло, само че съгласно основателите технологията може да се разшири и да покрива набор от цветове.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР