Немската дясна партия „Алтернатива за Германия“ е подала в конституционния

...
Немската дясна партия „Алтернатива за Германия“ е подала в конституционния
Коментари Харесай

Дясната „Алтернатива за Германия“ атакува Меркел в съда

Немската дясна партия „ Алтернатива за Германия “ е подала в конституционния съд тъжба против канцлера на Германия Ангела Меркел по отношение на миграционната политика на държавното управление. Това оповестява вестник Zeit, базирайки се на юриста на партията Щефан Бранднер.
По думите му жалбата е подадена в конституционния град Карлсруе още на 14 април.
В нея се споделя, че при създаването на миграционната политика държавното управление е нарушило правото на бундестага да взе участие в решаването на въпроса. Затова Алтернатива за Германия желае да се ревизира решението на Меркел за отварянето за бежанците на границите с Австрия, признато през септември 2015 година
„ Гази тъжба може да промени света. И тя ще промени света, в случай че докара до стремежи резултат “, е декларирал Бранднер, оповестява РИА Новости. Той е добавил, че тогава Меркел ще би трябвало в най-кратки периоди да напусне поста си.
По оценка на министерство на вътрешните работи, през 2015 година в Германия са влезнали към 900 хиляди бежанци и мигранти, като това е предизвикало повишаване на настроенията на десните в страната. В резултат потокът мигранти е стеснен до 200 хиляди годишно.
Миграционната политика бе една от противоречивите тематики при договарянията за образуването на новото немско държавно управление. По време на предизборната акция „ Алтернатива за Германия “ даде обещание да стартира следствие на „ политиката на отворени порти “ на канцлера Меркел.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР