Немска блогърка сподели очарованието си от Варна в прекрасен репортаж

...
Немска блогърка сподели очарованието си от Варна в прекрасен репортаж
Коментари Харесай

Немска блогърка омагьосана от прелестите на Варна

Немска блогърка показа очарованието си от Варна в прелестен репортаж от морската столица на България, видя   Varna24.bg.

Джайнин е озаглавила своя материал " 10 аргументи да посетите Варна " и в него споделя за усещанията си от града. Ето какво споделя младата дама в своя материал:

" С екип тръгнахме от Дортмунд за Варна, където да останем за четири дни, с цел да направя филм. Варна, може би ще си зададете въпроса? Къде е това? Аз нямах българското пристанище на Черно море на екрана до момента. 

Варна е град за втори взор. Първото усещане несъмнено не беше най-хубавото, само че ме изненада. Варна се оказва същинска находка. Зелено доколкото може да види окото. Всяка улица има гъсто засадени дървета или цветни лехи. Не бях очаквал това.

Зеленият град има неповторим нюх, съчетаващ съвършено традицията и модерността. Това е третият по величина град в България и има второто по величина пристанище. Освен това, с многочислените си университети, той е най-важният академични град в страната. Не единствено за локалните поданици. Програмите за образование по британски език и наличните разноски за живот вършат ученето привлекателно за чужденците. Говорейки за разноските. Съществена детайлност, това, което подцених в моето проучване, е, че не можете да плащате тук с евро. Въпреки че България е част от Европейски Съюз от 2011 година насам, тя заплаща тук с левове. Можете да размените парите си в банки или обменни бюра.

Плажът на Варна е превъзходен и евентуално се намира единствено в няколко туристически гидове. Ако харесвате спокойствието, уединението и незаменимите плажове, мястото ви е тъкмо тук. На нос Галата, на към осем километра от Варна, се намира плажът Фичоза. Тук няма да намерите туристи. Вместо това се къпят и ловят риба локалните поданици. Директно на плажа ще откриете ресторант за бързо похапване или разхлаждаща напитка. До плажа се стига единствено с кола. С публичния превоз би било допустимо, само че тогава ще би трябвало да вървите още два километра. 

Варна Ви кани да се разхождате из красивия остарял град. Страхотно е да се разхождате пешком и да опознаете очарователните улички с истинската им архитектура. Почти всички здания датират от края на 19-ти и началото на 20-ти век. От площад  " Независимост ", по бул. " Княз Борис I " до основния вход на морската градина обгръща атрактивната пешеходна зона на Варна. Между катедралата и основния вход на морската градина има доста бутици, кафенета, кръчми и заведения за хранене. Най-добре е да вземете домакински сладолед в ръка, да се разхождате по улиците и да бъдете омагьосани от паниката на Варна ", гласи част от текста, оповестен от Джайнин.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР