Немирният дух Кики, който подлуди в началото на 90-те години

...
Немирният дух Кики, който подлуди в началото на 90-те години
Коментари Харесай

Първият български полтъргайст Кики се завърна

Немирният дух Кики, който подлуди при започване на 90-те години на ХХ век цяла България, се завърна. Полтъргайстът стана публично прочут на хората чрез средствата за всеобща информация. В последното десетилетие обаче той изчезна, с цел да се появи още веднъж неотдавна след близо 10-годишно неявяване.

В началото на Прехода Кики стана прочут около разказите на 11-годишната тогава Даниела Мичева от Пловдив. Новоосвободената тогава преса хареса необикновената история и ѝ даде необятна публичност. Така историите за духчето станаха толкоз известни, че бяха предмет на разискване съвсем на всички места в страната.

За завръщането на Кики заяви неговата остаряла познайница Даниела, която към този момент е 37-годишна. Жената до неотдавна е била дълго време в Съединени американски щати. При завръщането си на родна земя тя незабавно посетила потвърдения роден феномен – екстрасенса Момера Пенчева.

Двете дами, имащи допир със свръхестесвеното, дълго време обсъждали Кики и контактите на Даниела с него. Оказало се, че полтъргайстът още веднъж почнал да посещава дългогодишната си другарка, само че извънредно рядко. Екстрасенсът разказала на Дани, че Кики е обвързван със страната и отсъствието му се дължало на заминаването на дамата за Съединени американски щати.

Кики се появи през 1990 година. Духът контактувал единствено с Даниела. Въпреки намесата на доста свещеници и лекари Кики не престава да я безпокои и я следва на всички места. Един от откривателите на странното събитие - писателят Христо Нанев, си спомня: Духът отговаряше с почукване на всеки въпрос. Един път значеше не, два пъти - да, а три пъти - и да, и не. Кики почукваше единствено на маса и отговаряше на въпроси единствено в наличието на Даниела.

 Паранормална интензивност

В опит да разгадае Кики се включва даже и баба Ванга. Тя описала немирния дух като създание, наподобяващо на птица, с ципи сред пръстите си. За проучването на феномена домът на Даниела бил посетен от доста експерти и екстрасенси.

Повечето били на мнение, че появяването му е изцяло естествена и съставлява несъмнено количество сила в материалния свят, която бързо се изразходва и по този начин връзката им с живите хора става все по-рядка, до момента в който изцяло изчезне в границите на няколко години.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР