Нелепо е и трудно да повярваме, но през 2019 г.

...
Нелепо е и трудно да повярваме, но през 2019 г.
Коментари Харесай

Какво трябва да знаем за петте вида рак при жените, за да се предпазим?

Нелепо е и мъчно да повярваме, само че през 2019 година дамите към момента се сблъскват с неравноправие, когато става въпрос за здравето им. Проблеми, които засягат най-често дамите (като мигренното главоболие) са едва проучвани , в това време доста постоянно предписвани медикаменти са тествани най-вече върху мъже, като резултатът им върху женския организъм се оказва друг, откакто се появят на пазара. Знаем, че светът е планиран за мъже: от манекените, върху които се тества реакцията на въздушните възглавници при акцидент, до изкуственото сърце, чиито размери пасват на 80% от мъжете, само че само 20% от дамите могат да се възползват от него. 

Общественият разговор за женското здраве рядко минава границите на репродуктивната грижа, макар че мъжкият и женският организъм не се разграничават единствено по репродуктивната система . В месеца, отдаден на гинекологичния рак, ни се желае да обърнем внимание на 5 вида рак, за които вашият доктор не е длъжен да ви предложи да следите. Важно е сами да насрочваме прегледите си и да знаем по кое време нещо извънредно се случва с тялото ни, както и кои са рисковите фактори. 

Рак на матката

Това е най-честият от 5-те вида гинекологичен рак и четвъртият най-често срещан рак при дамите. Рисковите фактори, за жалост, не са под наш надзор, само че заловен в точния момент, ракът на матката е лечим. Най-често е диагностициран при дами, минали през менопауза, както и при дами, които взимат естроген като хормонална терапия. Дисбалансът, който се получава, когато в женското тяло има повече естроген, само че не и задоволително прогестерон, се отразява на ендометриалната тъкан (тъканта отвътре на матката) и образуването на абнормални кафези е постоянно разследване. 

Важно е естрогенът да бъде уравновесен с доза прогестерон, по тази причина безусловно съгласувайте добавките си с умел експерт. За страдание, наследствеността също е рисков фактор  – ако в фамилията ви има история на рак на матката, яйчниците или даже дебелото черво (генът, виновен за този вид рак, се свързва също и с рак на матката), значимо е да уведомите своя гинеколог и постоянно да следите за необикновени промени, изключително по време на и след менопауза. 

Има още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР