Нелепа смърт застигна момченцето Сашко, на 2,5 години, от сливенското

...
Нелепа смърт застигна момченцето Сашко, на 2,5 години, от сливенското
Коментари Харесай

Двегодишното дете само се затворило в колата, заспало и получило топлинен удар

Нелепа гибел застигна момченцето Сашко, на 2,5 години, от сливенското село Жельо челник в неделя следобед. Детето неусетно се вмъкнало в колата на родителите си, която била паркирана незаключена в селския им двор, затворило се вътре и заспало на задната седалка. Когато го намерили три часа по-късно, Сашко бил прострян неподвижен на седалката. Веднага малчуганът бил закаран с кола за спешна помощ в сливенската регионална болница " Д-р Иван Селимински " и признат по неотложност в реанимацията, само че лекарите не съумели да спасят живота му. Сашко умрял от топлинен удар, без да пристигна в схващане.

В неделя температурата в Жельо челник доближи към 33 градуса, а в затвореното купе на колата, където били затворени и стъклата на прозорците, евентуално е надхвърлила 50 градуса, считат локалните. Въздухът вътре бил нагорещен като в пещ.

Родителите на детето Божанка и Руси, които са от ромски генезис, живеели дружно без брак, само че имали общо 4 деца. Те въобще не разбрали по кое време най-малкият им наследник проникнал в автомобила. В неделния следобед двмата събаряли полурухнала сграда в двора на къщата си и улисани в работата си се сетили и потърсили Сашко прекомерно късно. Вероятно са мислили, че момченцето си играе някъде на сянка.

По думите на кмета на село Жельо челник Стоян Генов, почернените родители Божанка и Руси били работливи хора, които не разчитали на обществени помощи, с цел да оглеждат двете си девойки и двете си момчета. Доскоро работили в Гърция и даже купили една от изоставените къщи в селото, с цел да настанят в нея многолюдната си челяд.

Сигнал за нещастието бил подаден в полицията от незабавното приемно поделение на болничното заведение, прецизираха през днешния ден от ОДМВР в Сливен. По случая е формирано досъдебно произвеждане, осъществен е оглед на местопроизшествието.

Също през днешния ден от сливенската болница обобщиха, че общо 142 души са потърсили здравна помощ при тях в дните сред 24 и 26 август. Сред потърпевшите най-тежко е 78-годишна новозагорка, който е призната със строшен череп, откакто паднала от 3 метра височина от плодно дърво в двора на къщата си, на което се качила, с цел да го обере. Бабата се струполила върху плочника и изпаднала в безсъзнание. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР