Нелегалното производство на акцизни стоки ще бъде преследвано като престъпление.

...
Нелегалното производство на акцизни стоки ще бъде преследвано като престъпление.
Коментари Харесай

Властта ще гони контрабандата със спешни промени в Наказателния кодекс

Нелегалното произвеждане на акцизни артикули ще бъде преследвано като закононарушение.
 Отчетоха рекордно ниски равнища на контрабандата с цигари  Версията на Борисов: Старите ченгета пускат жълти вести поради битката против контрабандата
Това ще бъде записано в Наказателния кодекс, разгласи през днешния ден основният прокурор Сотир Цацаров, след среща с министъра на финансите Владислав Горанов, новият вътрешен министър Младен Маринов, министърът на правораздаването Цецка Цачева, шефът на правната комисия в Народното събрание Данаил Кирилов и депутатът от Обединени патриоти Емил Димитров - Ревизоро.

По думите на Цацаров към момента се санкционират само притежанието и продажбата на незаконно създадени цигари и алкохол, само че не и производството им.

С други промени в закона ще бъде въведен и регистрационен режим за машините и оборудванията, посредством които се създават акцизните артикули. Срокът за разписване на измененията е до края на идната седмица, оповестява БНР.

Парламентът би трябвало оптимално бързо да стартира разглеждането на законодателни промени, които да преодолеят празнотите в Наказателен кодекс по отношение на противозаконното произвеждане на акцизни артикули, сподели след срещата министърът на финансите Владислав Горанов.

„ Разбрах от основния прокурор, че има избрани празноти в Наказателния кодекс, които разбудиха нашия интерес. Целта на днешната среща беше да създадем организация на дефицитите в Наказателен кодекс. Тук съгласно мен ролята на Българския парламент е оптимално бързо да стартира разглеждането на законодателни промени, които да преодолеят празнотите в наказателното законодателство, което да даде опция за разобличаване и вдишване на наказателна отговорност за избран вид действия “, съобщи още министър Горанов, представен от " Фокус ".

Поставили сме период до края на идната седмица измененията в Наказателния кодекс да бъдат на вниманието на народните представители, сподели правосъдният министър Цецка Цачева. 

По думите ѝ е установено, че единствено посредством административно наказателните уредби не може да бъде предотвратено производството на акцизни артикули по метод, така в страната липсва информация за нарушавания досега на инспекциите.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР