Нелегалният внос на отпадъци от Италия, Гърция и други държави

...
Нелегалният внос на отпадъци от Италия, Гърция и други държави
Коментари Харесай

Задава се криза с боклука, заради която висши чиновници ще лежат в затвора, твърди лидерът на ДБГ

Нелегалният импорт на боклуци от Италия, Гърция и други страни рано или късно ще докара до рецесия с боклука в цялата страна. Не един, а няколко висши служители го позволиха и поради това ще лежат в пандиза. Това твърди Димитър Делчев, ръководител на „ Движение България на Гражданите ". По думите му отпадъци се внасят в България повече от 10 години, като това е доста рентабилен бизнес за стотици милиони. Той изясни, че мафията печели не толкоз от боклука, който се гори, колкото от този, който се преработва на документи, а вместо това просто се изхвърля. Над 60% от импортирания в България отпадък се разтоварва в изоставени мини, дворове и запуснати военни поделения, като това до село Конуш, и вместо да бъде изгорял, се носи от вятъра и потъва в почвата.

Делчев подсети, че последната акция за разчистване на България е събрала 3300 тона отпадък. "Това е количество, равняващо се на 4 влака с боклуци, сходни на хванатия в Италия преди седмица. За да има резултат, акцията би трябвало да е друга – да спрем вноса на планини от отпадъци в България ", добави той.

На въпрос за водната рецесия в Перник, ръководителят на ДБГ изиска резултатите от следствието на прокуратурата да бъдат оповестени обществено. "Важно е да се откри дали слуховете, че язовирът е бил източван в интерес на Водноелектрическа централа към него, са правилни и да се посочат притежателите. От отговора на този въпрос зависи дали същинските виновници, част от които са в най-високите държавни кресла, ще си понесат заслуженото за това, че близо 100 хиляди индивида останаха без вода в 21-ви век ", сподели Делчев.

Според него откакто министър председателят на България е пожарникар, а министърът на опазването на здравето е финансист, за какво не министърът на околната среда да бъде хореограф. Така той разяснява назначението на Емил Димитров отпред на екологията. По думите му в страната на ГЕРБ никой не работи това, за което е учил и никой не прави това, което може. "Това е една от аргументите през последните 3 години да влизаме от рецесия в рецесия ", сподели Делчев и добави, че това е към този момент същинското лице на мнозинсвото.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР