Нелегалният пазар на горива у нас е близо 30%, показват

...
Нелегалният пазар на горива у нас е близо 30%, показват
Коментари Харесай

Нелегалният пазар на горива у нас – между 30 и 50%


Нелегалният пазар на горива у нас е близо 30%, демонстрират данни на Министерството на финансите. От българската петролна и газова асоциация регистрират незаконен бранш от 50 на 100.

Бизнесът чака на следващия ден да бъде импортиран нов закон за горивата, с който да се затегне контролът в бранша и да се вкара позволителен режим.

Енергийният министър Теменужка Петкова разяснява концепцията на омбудсмана Мая Манолова да се забрани добивът на газ в Добруджа.

Според нея, това би означавало, че страната ни се отхвърля да развива личните си запаси, което пък е измежду целите на държавното управление.

Петкова отхвърли също по този начин да има каквато и да било отбрана на контрабандата на горива у нас.

" Не бих споделила, че има чадър. Виждате, че държавното управление поставя старания, борим се, правят се инспекции, сътрудниците от Министерството на финансите, от данъчните администрации поставят неимоверни старания, с цел да можем да се преборим с този сив бранш, само че битката не е лесна, това са тежки борби, уповавам се държавното управление да ги завоюва ", разяснява Петкова, представена от Българска национална телевизия. /
 

dnes.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР