Нелегалната съпротива в окупирания от руската армия град Херсон е

...
Нелегалната съпротива в окупирания от руската армия град Херсон е
Коментари Харесай

Партизаните в Херсон взривиха патрулка на окупационния КАТ -

Нелегалната опозиция в окупирания от съветската войска град Херсон е направила нова офанзива против колаборанти на съветските окупационни управляващи, заяви украинското разузнаване, представено от УНИАН. В момента на гърмежа в колата е имало двама служители на реда от проруското ръководство.

Покушението е станало измежду бял ден в сряда по обяд, а взривената кола е на локалната пътна полиция.

„ Съпротивителното придвижване във краткотрайно окупираната Херсонска област продължава да популяризира „ билети за концерта на Кобзон “ измежду последователи на „ съветския свят “ и локални сътрудници. Този път билетът беше получен от екипажа на автомобила на полицията от така наречен на съветската окупационна администрация. “ – заяви в присъщия за такива официални съобщения жанр Главното разследващо ръководство на украинската войска. Евфемизмът „ да отидеш на концерт на Кобзон “ или „ да си купиш билет за Кобзон “ значи „ да умреш “.

„ Връчването на билета “, отново в стилистиката на официалното съобщение, е станало на кръстовището на улица „ Репин “ и бул. „ Адмирал Сенявин “ благодарение на радиоуправляема противопехотна мина. В резултат на детонацията единият от служителите на реда е „ отпътувал на концерт “, а вторият се е забавил за малко в здравно заведение.

В тази връзка разузнаването на Укранйа припомня на всички предатели за неизбежното отмъщение за помощта, която оказват на съветските окупатори. Малко по-рано локалното херсонско издание „ Мост “ беше съобщило, че в града е била взривена кола на окупационния КАТ (Пътната патрулна работа Движение за права и свободи, б. р.)

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР