Неколкостотин "жълти жилетки" се събраха отново в Брюксел, за да

...
Неколкостотин "жълти жилетки" се събраха отново в Брюксел, за да
Коментари Харесай

Стотици жълти жилетки заляха Брюксел

Неколкостотин "жълти жилетки " се събраха още веднъж в Брюксел, с цел да стачкуват против цените на горивата и бедността. За пръв път от началото на тяхното придвижване преди към месец на събитието се чуват речи, озвучавани с мегафон. Два часа след началото на митинга избухнаха първите конфликти сред полицията и протестиращи, съобщи Българска телеграфна агенция.

Силите на реда употребяват водни оръдия, с цел да отвърнат на хвърлените по тях тежки предмети. Участници в митинга от всички възрасти обясниха, че е мъчно да се живее с днешните приходи в "дивия капитализъм ", защитаван от ръководещите.

Прави усещане присъединяване на доста пенсионери и хора от провинцията, които изясняват, че с приходите си не съумяват да изкарат месеца. Полицията оповестява за стотина арестувани около събитието, за което не бе поискано и не бе обещано позволение.

Няколко булеварда в Брюксел са блокирани - от предохранителни ограничения против рушене на публично имущество и от похода на протестиращите. Силите на реда съумяха да изтласкат хората с жълти жилетки отвън региона, където се обитават институциите на Европейски Съюз.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР