Нека в жестоките времена, в които живеем да следваме нашата

...
Нека в жестоките времена, в които живеем да следваме нашата
Коментари Харесай

Над 60 000 лв. се събраха за спасяването на дете от парализа в Дубница

„ Нека в жестоките времена, в които живеем да следваме нашата светлата орис – да бъдем положителни и да запазим най-ценното, което имаме – децата си! “

За броени дни в Дупница са се събрали малко над 60 000 лева . за незабавна интервенция на 9-годишния Богомил Вуков , с вроденото заболяване спина бифида . Жителите на града са откликнали на „ Зов за помощ “ , насочен от майката Моника Вукова в обществените мрежи за набиране на сумата от 58 000 лева за лекуване  в Турция . Така след събраната сума , фамилията на 9-годишното момче ще може умерено да поеме разноските към пътуването и настаняването му в клиника Аджибадем в Истанбул . Там ще бъде осъществена интервенцията , която да избави детете от парализа на долните крака .

В обществената мрежа Фейсбук, също е бил насочен зов около празника 8 март „ Вместо цвете, дарете! “ . Така в акцията за Боги са се присъединили 216 донори и са се събрали 62 204 лева .

Малкият Боги е бил диагностициран след раждането си с лека форма спина бифида . Това заболяване съставлява вродена особеност в развиването на гръбначния дирек и гръбначния мозък , при която има отвор в гръбначния канал , през който е допустимо да се подава част от гръбначния мозък . След серия интервенции през годините, положението му вместо да се усъвършенства, се е влошило . При обзор в Турция се оказва, че детето е с тежка форма на болестта и с цел да не се обездвижи , би трябвало да бъде оперирано. Това е споделила майка в отправения си апел по набиране на нужните средства.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР