Нека първо започна с това, че макар да е добавено

...
Нека първо започна с това, че макар да е добавено
Коментари Харесай

Средиземноморската диета – щастие за цял живот

Нека първо стартира с това, че въпреки да е добавено думата диета, в действителност Средиземноморската (наричана още Критска) диета е метод на живот, а не еднократно решение, до което сме стигнали месец преди сватбата на най-хубавата ни другарка, среща със остарели съученици или ваканцията ни на море.

Нейната най-положителна страна е, че тя не лимитира строго храните и нейната съществена идеология е да се наслаждаваш на храната и живота (за благополучие с разрешеното вино в ръка).

Средиземноморската диета понижава смъртността:

при сърдечните болести с 9%,
при заболяването на Паркинсон и Алцхаймер с 13%
по-малко случаи на тумори - с 6% Най-основната част на тази диета, е заместването на каква и да е лой със зехтин. За разлика от другите мазнини той има въздействие върху разпределянето на мазнините в организма ни.
Храната приготвяйте оптимално просто, с цел да резервира усета и качествата й. Гответе за малко, без комплицирани осъществявания. Използвайте допустимо най-пресни артикули.
Използвайте щедро подправки, заместете ги вместо солта. Билките и подправките са богат източник на антиоксиданти и минерали.
Чесънът е изключително постоянно срещан в Средиземноморската кухня, а както знаем той намалява кръвното налягане и неприятния холестерол, работи като натурален антибиотик.

Какво да хапваме:
Плодове и зеленчуци, бобови храни, салатки - всеки ден
Хляб, картофи, зърнени храни, ядки, макаронени произведения, не мазни сирена и мляко - единствено на обяд
Пилешко, пуешко, немазни птици, риба, морски артикули, яйца - 3-4 пъти седмично
Червени меса - телешко и говеждо - 1-2 седмично

Всичко приготвяйте със зехтин и овкусявайте с лимон. Сладкишите сведете до най-малко, дружно с пакетираните храни.

Ястията би трябвало да носят приятност и наслаждение, хранете се постепенно, мислете за храната, отпивайки блажено от чашата вино.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР