Нека не позволяваме тази кална хибридна кампания за замърсяване на

...
Нека не позволяваме тази кална хибридна кампания за замърсяване на
Коментари Харесай

Министърът на туризма: Морето ни е чисто и ние трябва да защитим България като дестинация

Нека не разрешаваме тази кална хибридна акция за замърсяване на българското море да вреди на стотици хиляди български фамилии и бизнеси, които работят по курортите, рискуват и влагат вложения. Никога не бих изложила на риск нечие дете и чието и да е здраве. Това сподели министърът на туризма Зaрица Динкова в предаването „ Тази събота " по бТВ.

Морето ни е чисто и ние би трябвало да защитим България като дестинация, безапелационна бе тя. Още при встъпването й в служба тя взема ограничения за отбрана на бранша.

Очакванията й са за добър летен сезон.

България би трябвало да бъде рекламирана по съвременен и ефикасен метод и това ще е един от целите й. „ Вече съм го комуникирала. Държа на количествена и качествена измеряемост на всяка една стотинка, която се влага в реклама. Държа това да се случва по съвременен, актуален метод, защото това е едно от най-важните неща, с които страната може да поддържа бизнеса ", изясни тя.

Зарица Динкова възнамерява посещаване в Германия и ще има среща с комерсиалния представител там. „ Имаме прочут спад на немските туристи. Смятам, че е извънредно значимо този проблем да се адресира и на политическо, и на бизнес равнище. Ще направя всичко допустимо ", изясни Динкова.

Голяма част от българите остават да почиват в България, а гръцки туристи идват навътре в страната ни.

Министерството на туризма създава две политики за развиване на фрагментите в туризма, съобщи отрасловият министър. Според нея би трябвало да се подвигат приходите в сектора. „ Проблемът с фрагментите не е единствено за България, а за целия Европейски Съюз, и надлежно страните, които могат да предложат по-добро възнаграждение на труда, те изцеждат страните, които не могат да го създадат. Най-важното, с цел да може този проблем да бъде решен, е като цяло да подвигаме приходите и да решаваме систематичните и структурни проблеми в страната ", разяснява Динкова.

Министърът на туризма разяснява, че не чака да бъде повдигната тематиката по отношение на изключването на Несебър от Списъка на международното културно завещание на ЮНЕСКО. Динкова добави, че са взети всички ограничения.

бТВ, „ Тази събота "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР