Нека крилете на ангелите те отнесат до мястото, където ще

...
Нека крилете на ангелите те отнесат до мястото, където ще
Коментари Харесай

Чарлз Трети обеща да служи на нацията, както е правила майка му


" Нека крилете на ангелите те отнесат до мястото, където ще почиваш " - новият крал се сбогува с майка си в първото си послание към нацията. Днес Чарлз Трети публично ще бъде провъзгласен за крал.

Крал Чарлз Трети

При първата си среща със също неотдавна встъпилата в служба министър-председателка Лиз Тръс показа, че денят, в който кралицата е умряла, е минал тъкмо по този начин, както той се е страхувал. Но би трябвало да се продължи напред. 

Толкова персонален разговор по време на първата среща на монарха и министър-председателя - такова нещо не е се е случвало до момента в. Вечерта, в първата си тирада като крал, Чарлз дава обещание да служи на народа,

Чарлз Трети и Лиз Тръс

Крал Чарлз Трети съобщи купата, който към този момент е престолонаследник. В речта си, която продължи цели девет минути, Чарлз не пропусна да загатна любовта си към своя наследник Хари и брачната половинка му Меган, които градят нов живот в Съединени американски щати.

" И на моята скъпа мама - благодаря "

Накрая новият крал се обърна още веднъж към умрялата си майка: " И на моята скъпа мама, до момента в който започваш пътуването си, с цел да се присъединиш към скъпия ми покоен татко, желая просто да кажа: Благодаря! Благодаря ти за любовта и за предаността към нашето семейство и към фамилията на нашите нации, на които служи толкоз неуморно през всичките тези години ". Новият крал завърши с откъс от Шекспир: " Нека крилете на ангелите те отнесат до мястото, където ще почиваш. "

В катедралата " Сейнт Пол " в петък вечерта за първи път от 1952 година насам публично прозвуча " God save the King ".

Днес ще се състои формалното прокламиране на Чарлз Трети за крал. В продължение дневно знамената, които са свалени на половина поради траура за кралицата, ще бъдат издигнати в чест на новия монарх.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР