Нека и другите партии представят своите предложения по новия бюджет,

...
Нека и другите партии представят своите предложения по новия бюджет,
Коментари Харесай

Явор Божанков: В момента БСП е единственият сигурен, балансиран и разумен партньор

Нека и другите партии показват своите оферти по новия бюджет, с цел да не се повторят хаоса и неуспеха на предишните парламенти

" Като депутат съм желал оставката на здравния министър за 100 смъртни случая дневно. Помним грозните картини на хора, останали без болнични кревати и без достъп до опазване на здравето. В момента имаме над 200 смъртни случая дневно, България е на четвърто място в света по смъртност. Искаме оставката на здравния министър, той не се оправя със обстановката. " Това съобщи лидерът на листата на " Българска социалистическа партия за България " във Велико Търново Явор Божанков в предаването " Твоят ден " по Nova News.

Според него въвеждането на " зеления документ " в България, в това число за деца над 12 години, е извънредно спорна мярка.

" Ще бъде доста мъчно, когато ръководството, в това число предходното на ГЕРБ, до момента не съумя да убеди популацията да се имунизира, в този момент в 12 без 5 да го убеди с такава мярка, " счита Божанков.

По думите на Божанков сега липсва ясна и централизирана разяснителна акция. " Социологията демонстрира, че хората имат вяра повече на информация в обществените мрежи, в сравнение с формалната информация от здравните управляващи. Трябва да се образува постоянен кабинет, което да върне доверието на жителите, " акцентира той.
Кандидатът за депутат напомни, че позиция на Българска социалистическа партия отдавна е, че лечебните заведения не би трябвало да са търговски сдружения и обърна внимание, че точно търговията в опазването на здравето са ни довели до това - лечебни заведения да бъдат затваряни в дребни обитаеми региони.
" Искаме предпазени здравни заведения в региони с малко население. По Конституция всички български жители имат право на достъп до опазване на здравето, " безапелационен бе Божанков.

Според Явор Божанков наложителни са в идващия бюджет ограничения за растящите цени на електрическата енергия и за преодоляване на коронавирус рецесията. " Предложенията на Българска социалистическа партия са ясни - понижаване на Данък добавена стойност за електроносителите и помощ за уязвими групи с 200 мегаватчаса безвъзмезден ток. В страни от Западна Европа тези ограничения към този момент дават резултат. "
Той моли към другите партии също да показват своите оферти, с цел да не се повтори хаосът и неуспехът на предишните парламенти.

" Единственият сигурен, уравновесен и рационален сътрудник сега е Българска социалистическа партия. Отворени сме за диалози с другите сили, които ще влязат в Народното събрание. Призоваваме още един път - диалозите да са по политики, а не какъв да е министър-председател, " сподели още Божанков.

" Президентът Радев сподели с дейностите си, че всеки един избирателен ангажимент, който пое, в този момент е изпълнен. Категорично заставаме зад неговата кандидатура. Кампанията на президента Радев и нашата акция вървят ръка за ръка и ние ще създадем всичко допустимо за изборна победа на Българска социалистическа партия и на Румен Радев, " увери Явор Божанков.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР