Нека бъдем искрени: паричните въпроси не винаги са лесни. Между

...
Нека бъдем искрени: паричните въпроси не винаги са лесни. Между
Коментари Харесай

Как умните майки пестят пари?

Нека бъдем откровени: паричните въпроси не постоянно са лесни. Между грижите за детето, дейностите и всичко останало под слънцето, това добавя картинката. И защото родителите нормално желаят да създадат всичко за децата си, да бъдеш спестовна майка може да наподобява като невъзможна борба. Но има вяра. Ето 10 лесни метода, по които можете да спестите пари. И най-хубавата част? Вие ще бъдете превъзходен образец за вашите деца по какъв начин да се оправят с финансите по-късно в живота!

1. Създайте бюджет

Създаването на бюджет е първата стъпка към ръководене на финансите ви. Когато създавате бюджета, помислете за пари за незабавни случаи и първо за най-нужните неща. След това вижте какво сте оставили. Определете избран % от тези " остатъчни " пари като спестявания.

2. Разменяйте облекла

Тъй като децата порастват извънредно бързо, не е целесъобразно да купувате всичко чисто ново, от магазина. Ако можете, вземете непокътнати облекла от другари и родственици или намерете братовчеди, които са на близка възраст с вашите деца и разменяйте облекла.

3. Пазарувайте на едро

Ако можете да купите нещо на едро, правете го! Винаги е по-евтино, а и се запасявате с храна отсега нататък. Просто бъдете деликатни тъкмо какво купувате на едро, с цел да не се равали нещо.

4. Купувайте неща втора ръка и продавайте ненужните движимости

Неща, като креватчета, колички, столчета и така нататък се употребяват за доста къс интервал и можете както да ги купите втора ръка, по този начин и да ги продадете, откакто към този момент не ги употребявате.

5. Правете си лате сами

Добре, може да звучи мъчно, изключително в случай че сте фен на кафето, само че можете да си приготвяте разнообразни забавни питиета с кафе у дома и да пестите време и пари.

6. Приготвяйте обяд на всеки от фамилията

Приготвянето на обяд може да бъде досадно, само че носи доста изгоди. Първо, всички ще пестите пари от обяд на открито, второ- домашно приготвената храна е доста по-полезна и вкусна.

7. Изхвърлете ненужните неща

Помислете за нещата, от които в действителност не се нуждаете и се отървете от тях. Например, в случай че ходите на маникюр 2 пъти в месеца, можете да го намалите на един път.

8. Определете част от приходите ви, която ще отива непосредствено за спестявания

Дори в случай че са единствено 50 лв. на месец, отделете сума, която да отива непосредствено в спестяванията ви. Можете да определите % от заплатата си, който непосредствено да се трансферира в друга, спестовна сметка.

9. Забравете за известните марки

Обикновено, без значение защо става въпрос, плащаме спомагателна сума, поради марката. Това е изцяло ненужно, започнете да купувате по-обикновени марки.

10. Премахнете автоматизираното приемане на мейли от избрани уеб сайтове

Всички тези промоционални имейли могат да ви накарат да пазарувате, пазарувате и пазарувате. Не се изкушавайте да харчите повече пари, в сравнение с към този момент сте изхарчили.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР