Нека бъдем честни: диетите са трудни за изпълнение. А някои

...
Нека бъдем честни: диетите са трудни за изпълнение. А някои
Коментари Харесай

Експерт разкри 3-те най-ефективни и безопасни диети

Нека бъдем почтени: диетите са сложни за осъществяване. А някои от тях освен че не работят, само че и вредят на здравето ни.

В интернет е изписано толкоз доста за това по какъв начин да станете стройни, че ви липсва време да прегледате цялата тази информация и да изберете най-хубавата диета за вас.

Ето за какво ние подбрахме за вас 3-те най-хубави диети за намаляване, оценени и утвърдени от западните специалисти.

През януари 2023 година U.S. News & World Report разгласява лист на най-ефективните и безвредни диети. На най-хубавите лекари и регистрирани диетолози бяха заложени 40 въпроса и вследствие на изследването беше направена ранглиста на 24 диети.

На фундамент бяха сложени тези, които покриват недостига на витамин D и калций, имат добра хранителна стойност и оказват помощ за понижаване на възпаленията и попречване на болести като диабет и сърдечносъдови заболявания. И несъмнено, те извършват главната си цел - да ви оказват помощ да отслабнете по най-здравословния и натурален метод, без да изтощавате организма си. Ето трите целесъобразни диети:

 диета

Диетата на Мидсъмър

Тя е номер едно в класацията на U.S. News & World Report. Тя е обичайният хранителен режим на хората в 21 страни, окъпани от Средиземно море. Ще откриете това меню в домовете на доста фамилии в Гърция, Хърватия, Турция и други страни.

Диетата се основава на банкет на огромни количества плодове и зеленчуци, както и на ядки, бобови растения, морски блага, птиче месо и качествени растителни масла, най-популярното от които, несъмнено, е зехтинът.

Рибата и морските блага би трябвало да се употребяват най-малко два пъти седмично, аленото месо - рядко, а птичето месо и яйцата - в умерени количества. А жителите на Средиземно море не отхвърлят и чаша алено вино, което поучават и нас.

Тази диета може елементарно да се приспособява за вегетарианци, вегани и хора с нетърпимост към глутен.

В диетата има малко нездравословни мазни храни, само че пък има доста потребни растителни мазнини.

 диета

DASH-диета

Това е диета, която е отлична за хора с хипертония. DASH е абревиатура на Dietary approaches to stop hypertension, което се превежда като " диетични подходи за битка с хипертонията ".

Този диетичен проект се разпространява интензивно от Американския народен институт за сърцето, белите дробове и кръвта, защото оказва помощ за намаление на кръвното налягане и спомага за дейно понижаване на тежестта. Диетата е сходна на Средиземноморската диета, само че дава по-конкретни рекомендации за броя на порциите от избрани групи храни, които би трябвало да се употребяват седмично, без да се постанова да се отказвате изцяло от всичко.

Набляга се на плодовете, зеленчуците, пълнозърнестите храни, нискомаслените млечни артикули и храните с високо наличие на магнезий, калий, калций и фибри. Изключително значимо е да се сведе до най-малко приемът на сол.

 диета

Флекситарианство

Флекситарианството е полувегетарианска диета, наречена по този начин, тъй като в нея съвсем няма месо, само че то не се изключва изцяло: можете даже да хапвате апетитен бургер понякога без никакви скрупули.

Диетата с преобладаващо растителна храна оказва помощ да намалите риска от сърдечни болести, диабет и рак, само че разнообразието ѝ ви разрешава да бъдете гъвкави, без да сте прекомерно строги, което е значимо, тъй като диетата би трябвало да бъде метод на живот и менюто ви би трябвало да бъде основата на хранителния ви режим до края на живота ви. Само тогава можете да сте сигурни, че няма да възстановите свалените килограми и ще се чувствате добре.

Месните белтъчини се заменят с белтъчини, съдържащи се в бобовите растения и яйцата. Трябва последователно да намалявате количеството на месото в диетата си, като наблюдавате деликатно тялото си и не се насилвате да се движите със лично движение. Не забравяйте да употребявате подправки, с цел да получите повече наслаждение от храната си.
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР