Неизменно вярна на своята грижа за поверения ѝ от Бога

...
Неизменно вярна на своята грижа за поверения ѝ от Бога
Коментари Харесай

Патриарх Неофит: Господ Бог и Светата Църква благославят само онази армия, която не проявява агресия

Неизменно вярна на своята грижа за поверения ѝ от Бога православен български народ, и тази година в деня на светото Богоявление Родната ни Православна черква извърши последованието на Великия водосвет и поръси с осветена богоявленска вода воините и бойните флагове на Българската войска. Армия славна, която се уповава на Божията мощ и плодородна помощ и протекция. Армия, която постоянно е била благонадежден поръчител за суверенитета и териториалната целокупност на скъпата ни татковина България. Това се споделя в изказване на патриарх Неофит за празника Богоявление.


Такава остава и в нашия все по-несигурен и изпълнен с по-нови и все по-кръвопролитни военни спорове свят българската войска остава вярна на задачата си и на своето високо предопределение, с внимание и възприятие за отговорност към новите действителности и провокации, непроменяемо с очакване в Бога, без Когото за индивидите нищо не би било допустимо. В Господа е нашата вяра и в този момент, пред лицето на безчет персонални и публични нещастия и на толкоз мощно вилнеещата мощ на злото. Унищожителната война срещу братска Украйна, която беше последвана от не по-малко ужасяващия християнската ни съвест боен конфликт в земите, осветени от богочовешкото наличие на Спасителя, за следващ път припомниха на всички нас значимостта на армията за всеки народ и страна.

Господ Бог и Светата Църква благославят единствено онази войска, която не демонстрира експанзия, а единствената ѝ цел е да пази и отбранява своя народ и страна, в интернационално приетите ѝ териториални граници. Такава е и нашата Българска войска, по тази причина през днешния ден молитвите ни към Всеподателя Бога са за славното ни войнство и за неговия висок дух, с цел да може то, с Божията помощ, с триумф да извършва своята жертвена и родолюбива задача.

Бог да пази свободна и самостоятелна България!

Мирът и любовта на нашия Господ Иисус Христос и общението в Пресветия Божи Дух да бъдат с всички нас!

За доста и благословени години!

Честит празник!

С отеческа в Христа любов,

† Неофит патриарх български, приключва словото на патриарха. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР