Неидентифицирани хакери твърдят, че са проникнали в базата данни на

...
Неидентифицирани хакери твърдят, че са проникнали в базата данни на
Коментари Харесай

Хакери са проникнали в базата данни на полицията в Шанхай

Неидентифицирани хакери настояват, че са проникнали в базата данни на полицията в Шанхай и са откраднали данните на един милиард китайски поданици. Експертите дефинират офанзивата като най-големия пробив в киберсигурността в историята на страната.

Лицето или групата, която е декларирала офанзивата, е предложила да продаде повече от 23 TB откраднати данни, в това число имена, адреси, места на раждане, национални персонални карти, телефонни номера и информация за наказателни каузи. В хакерски конгрес е оповестена публикация в този смисъл. Неизвестният хакер е изискал 10 биткойна за тази база данни, което е към 200 000 $ по настоящия обменен курс.

Властите на Шанхай не са дали отговор обществено на изказванията за хакерска офанзива. Представители на полицията в града и на китайската администрация за киберпространството, която дава отговор за наблюдението на интернет в страната, не дадоха отговор на запитванията за коментар от страна на публицисти.

Съединени американски щати и други страни неведнъж са посочвали Китай като един от най-големите източници на киберпрестъпления в света. Често китайските хакери проникват в системите на западни страни и компании от името на китайски организации, с цел да намерят скъпи данни или интелектуална благосъстоятелност. Въпреки това вътрешните приключвания на информация рядко се оповестяват обществено заради неналичието на транспарантни механизми за издание.

Не е ясно по какъв начин хипотетичните хакери са съумели да получат достъп до сървърите на полицията в Шанхай. Една от версиите, публикувана измежду специалистите по киберсигурност, твърди, че в хакерската офанзива е взел участие сътрудник от трета страна за облачна инфраструктура. Alibaba Group Holding Ltd., Tencent Holdings Ltd. и Huawei Technologies Co. са измежду най-големите външни снабдители на облачни услуги в Китай.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР