Неговото лице стана известно по целия свят. Червенокосо момченце, държащо

...
Неговото лице стана известно по целия свят. Червенокосо момченце, държащо
Коментари Харесай

В Израел отбелязват първия рожден ден на Кфир Бибас, най-младият заложник, взет в Газа

Неговото лице стана известно по целия свят. Червенокосо момченце, държащо розово слонче, гледащо право в камерата с бебешка усмивка . Това е Кфир Бибас - най-малкият от 253-мата заложници, взети в Газа от " Хамас " по време на нападанието против Израел на 7 октомври.

Днес Кфир става на 1 годинка, в случай че е още жив, споделят неговите близки.

 Кфир Бибас
Българска телеграфна агенция

Момченцето е отвлечено от кибуца Нир Оз в Южен Израел дружно с родителите си Ярден и Шири и четиригодишния си брат Ариел. Приятели и родственици на фамилията честваха алегорично рождения ден на бебето в кибуца, а в Тел Авив имаше обществен молебен за освобождението на дребния рожденик и неговото семейство.

„ Кфир Бибас не е зложелател на Хамас. Тези хора няма никакви правила. Казват, че съблюдават Корана, само че в него написа, че не можете да навредите на децата. Така че, Хамас нарушава всички правила и на исляма “, споделя Джими Милър, братовчед на семейство Бибас, пред CNN.

 Кфир Бибас
БГНЕС

Никой не знае дали Кфир и фамилията му са към момента живи . Двете деца и майка им не бяха освободени от Газа по време на краткотрайното помирение в края на ноември, макар, че съглашението, контрактувано сред Израел и Хамас, изискваше всички дами и деца да бъдат освободени.

Израелските отбранителни сили (IDF) споделиха тогава, че считат, че фамилията е държано като пленник от други милиционерски групи, а не от " Хамас " .

Въпреки това по-късно същата седмица палестинското придвижване съобщи, без да даде никакви доказателства, че Кфир, брат му и майка му са били убити при израелски въздушен удар . Няколко дни откакто направи изказванието, че фамилията е мъртво, " Хамас " пусна видео на Ярден Бибас, бащата на Кфир, в което той упрекна израелския министър председател Бенямин Нетаняху за гибелта на брачната половинка и двете му деца.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР