Негово Високопреосвещенство Западно- и Средноевропейският митрополит Антоний изрази благодарността на

...
Негово Високопреосвещенство Западно- и Средноевропейският митрополит Антоний изрази благодарността на
Коментари Харесай

Държавата ще продължи подкрепата за Западно- и Средноевропейската епархия

Негово Високопреосвещенство Западно- и Средноевропейският митрополит Антоний изрази благодарността на клира и енориите в Западно- и Средноевропейската епархия към министър-председателя акад. Николай Денков за всичко, което българската страна прави за тях. „ Оценяваме това, което вършиме. От българската страна има схващане за задачата ни “, обърна се към премиера митрополит Антоний, оповестиха от държавната пресслужба.


Той дефинира като исторически миг за българската общественост придобиването на храма „ Св. св. Кирил и Методий “ в Щутгарт, което към този момент е реалност. През септември т.г. Министерският съвет отпусна половин милион лв., с които общата поддръжка от страната надвишава 1,2 млн. лева

Негово Високопреосвещенство Западно- и Средноевропейският митрополит Антоний срещна акад. Денков и с напредъка по реконструкцията и разширението на Българската православна черква „ Свети Иван Рилски ” в Лондон. За плана с разпореждане на Министерския съвет бяха отпуснати 800 хиляди лева След приключването на ремонтните действия храмът ще може да бъде нравствен дом на до 150 вярващи. Така с построяването му ще се позволи казусът с обезпечаването на храм, който да поддържа българската общественост в Лондон. За довършването на плана е належащо в допълнение финансиране, изясни Западно- и Средноевропейският митрополит Антоний. Министър-председателят увери Негово Високопреосвещенство, че с бюджета за 2024 година страната ще поддържа завършването на плана. Западно- и Средноевропейският митрополит Антоний означи, че по този метод страната ще направи скъп подарък на българската общественост в Лондон.

В хода на диалога Негово Високопреосвещенство Западно- и Средноевропейският митрополит Антоний показа за обществените задания на епархията и описа по какъв начин подкрепят българите зад граница.

Тази година кабинетът подкрепя и ремонта на Софийската духовна семинария „ Св. Иван Рилски “ с 1,3 млн. лева В бюджета за 2024 година държавната дотация за вероизповеданията, регистрирани по реда на Закона за вероизповеданията, се планува да нарасне общо с над 8,8 млн. лева, достигайки 48,7 млн. лева Предвидена е и поддръжка за дотъкмяване на храма „ Свети Стефан “ в Южния парк на столицата./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР