Негово Височество фра Джакомо Дала Торе дел Темпио ди Сангуинето

...
Негово Височество фра Джакомо Дала Торе дел Темпио ди Сангуинето
Коментари Харесай

Почина Великият магистър на хоспиталиерния малтийски орден

Негово Височество фра Джакомо Дала Торе дел Темпио ди Сангуинето – Велик магистър на Суверенния боен хоспиталиерен медал на Св. Йоан от Йерусалим Родос и Малта е умрял на 75-годишна възраст. Това бе обявено на интернет уеб страницата на католическата организация.
Отбелязва се, че Дала Торе е умрял след неизлечима болест, диагностицирана преди няколко месеца. Във вторник, 28 април, магистърът е приет в болница в сериозно положение в клиника в Рим.
„ Човечността и дълбоката лоялност към благотворителните действия постоянно са вдъхновявали 80-ия популярен магистър от Суверенния медал на Малта, който ще бъде запомнен от всички, които са го познавали с неговите човешки качества и искреност “, се споделя в известието.
Джакомо Дала Торе дел Темпио ди Сангинето бе определен на длъжността 80-и принц и популярен магистър на Ордена на Малта през май 2018 година Преди това той е изпълнявал отговорностите си в Ордена на Малта като лейтенант на Великия магистър. Рицар на ордена Дала Торе става през 1985 година.
Малтийският медал е най-старият рицарски медал в света (основан през 1048 г.). Намира се на територията на Италия и Малта. Орденът се занимава с благотворителни действия, по-специално дава медицински грижи по целия свят.
Президентът Румен Радев изрече съболезнования на краткотрайния лейтенант на Суверенния боен хоспиталиерен медал на Св. Йоан от Йерусалим Родос и Малта – Великия командор фра Руй Гонсало до Вайе Пейшото де Вийас Боас във връзка кончината на Негово Височество фра Джакомо Дала Торе дел Темпио ди Сангуинето.
Българският президент акцентира, че отдадеността на Негово Височество на идеята на благотворителността и взаимната помощ сред хората оставя трайна диря в историята на връзките сред Република България и Суверенния Малтийски медал.
В средата на декември предходната година фра Джакомо Дала Торе дел Темпио ди Сангуинето посети България и бе признат от президента Румен Радев. Страната ни и орденът означиха 25 години от установяването на дипломатически връзки, гостът направи подаяние инсталация за българска болница.
Вижте още:
Суверенния Малтийски медал подари инсталация на български болници
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР