Негово Светейшество българският патриарх Неофит изпрати поздравителен адрес до Негово

...
Негово Светейшество българският патриарх Неофит изпрати поздравителен адрес до Негово
Коментари Харесай

Патриарх Неофит изпрати поздравителен адрес до крал Чарлз III

Негово Светейшество българският патриарх Неофит изпрати приветствен адрес до Негово Величество крал Чарлз III - крал и държавен глава на Обединеното кралство Англия и Северна Ирландия. Това оповестиха от Българската патриаршия.

" В деня на коронацията Ви за крал и държавен глава на Обединеното кралство Англия и Северна Ирландия, Всесърдечно Ви поздравяваме и благопожелаваме здраво здраве, сили и ползотворни триумфи в следване пътя на приемствеността за служение на Бога и народа, както и в съблюдаване на традициите, които Вашата приснопаметна майка кралица Елизабет Втора - постави и построи ", написа българският патриарх до крал Чарлз Трети.

" Нека новото Ви служение като крал бъде изпълнено с думите на славния цар и оракул Давид " царят се уповава на Господа и по благостта на Всевишния няма да се поклати " (Пс. 20:8), тъй като " благосклонност и истина опазват царя, и с благосклонност поддържа той престола си " (Прит. Сол. 20:28).

Изразяваме вяра, че във Ваше лице, както при именитите Ви прародители, ще продължат да порастват и укрепват връзките на взаимно почитание и съгласие сред Българската православна черква, нашата Родина България и Обединеното кралство Велокобритания. За доста и благословени години! С почитание ", написа в приветствения си адрес до крал Чарлз Трети Негово Светейшество българският патриарх Неофит.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР