Неговата кандидатура бе изпратена до редакцията ни от името на

...
Неговата кандидатура бе изпратена до редакцията ни от името на
Коментари Харесай

Личност на годината 2023: Номинация за Семир Абумелих, който издигна Бургас на европейската здравна карта


Неговата кандидатура бе изпратена до редакцията ни от името на чиновниците на болница „ Дева Мария “ и от признателни пациенти

Собственикът и създател на УМБАЛ „ Дева Мария “ и Националната онкологична болница „ Дева Мария “ Семир Абумелих е седмият номиниран в влиятелната ранглиста на Флагман.бг „ Личност на годината 2023 година “

Неговата кандидатура бе изпратена до редакцията ни от името на чиновниците на двете лечебни заведения и признателни пациенти, които по този метод желаят да засвидетелстват своята благодарност към това, което е направил за тях и за града ни и за това, че трайно сложи Бургас на международната здравна карта.

„ Номинираме Семир Абумелих поради големия му принос за развиването на опазването на здравето в Бургас. В последните две години той потвърди, че когато си предан на идея, няма невъзможни неща.  Във времена, в които стотици планове бяха замразявани или стопирани, г-н Абумелих не се уплаши да продължи с реализирането на фантазията си за Национална онкологична болница „ Дева Мария “, каквото и да му коства това.

Доказа, че е визионер с неизчерпаема сила и необичаен разум, който е подготвен да работи непрекъснато, само че да види задачите си изпълнени.


 " Дева Мария " с премия болница на годината
Неговата персонална идея – да усъвършенства услугите, които получават онкологичните пациенти в България – през днешния ден е реалност и пациенти от цялата страна идват в Бургас, с цел да намерят вярата.

Благодарение на Семир Абумелих в Бургас се намира здравна техника на международно равнище, а един от апаратите – линеен ускорител Varian Edge е единствен в България и четвърти в Европа.

Семир Абумелих сложи града ни на здравната карта на България, само че и на света и имаме вяра, че с този акт заслужи признанието Личност на годината.

От наше име и от името на нашите пациенти му благодарим за опцията да лекуваме и да се лекуваме с най-хубавото от света на медицината “, пишат ни екипът и пациентите на университетска болница " Дева Мария ".


 Откриването на Националната онкологична болница " Дева Мария " в Бургас - една сбъдната фантазия в Бургас, която изискуем на дългогодишния труд и неизчерпаема сила на Семир Абумелих
В най-тежките освен за страната и в международен мащаб години Семир Абумелих рискува всичко и направи изключителна инвестиция – построи високотехнологичната национална онкоболница, а за откриването й бе определен Денят на Вяра, Надежда, Любов и майка им София – 17 септември 2023 година

Събитието бе историческо, а в очите на Семир Абумелих се виждаше освен удовлетворението от постигнатата цел, а и от това, че го почетоха стотици посетители, съпричастни с неговата идея, а точно опазването на здравето у нас да доближи доста по-високи равнища.


 Семейство Абумелих - 17 септември 2023 г.
Историята на семейство Абумелих е почтена да стане сюжет на документален филм и сигурно би имала значителен триумф измежду феновете – от запознанството на родителите на Семир до неговото раждане, заминаването им за Алжир, живота в Багдад и една от най-тежките загуби в живота им – на по-малкия им наследник Софиян. А по-късно и завръщането в България, битката, с цел да си стъпят на краката и да се посветят на една от идеите, за които и до през днешния ден се борят – развиването на опазването на здравето и слагането на България на почтена позиция на европейската здравна карта.
 Семир Абумелих получава годишната премия „ Димитър Бракалов ”. Призът, който е основан от Бургаската гражданска камара, се връчва за принос в развиването на Бургас и за гражданска позиция.
 

В края на предишния век бащата на Семир – Хусен Абумелих, слага основите на първия частен медицински център в град – „ Света София “, а през днешния ден синът му към този момент е построил две извънредно добре работещи лечебни заведения – УМБАЛ „ Дева Мария “ и Националната онкологична болница „ Дева Мария “, която към този момент работи на цялостен потенциал, въпреки че бе открита едвам преди няколко месеца.


 Малкият Семир с майка си Нели
Една от най-популярните, уважавани и обичани персони на Бургас Семир Абумелих е роден в Пловдив  през 1970 година. Биографията му е впечатляваща – в персонален, професионален и политически аспект. За тези, които го познават истинки, той е родолюбец, който милее за българското повече от най-заклетите ни националисти.

Баща му Хусеин Абумелих е иракчанин, а майка му Нели е българка. Учи в британски лицей в Ирак, специализира ИТ технологии. Женен за Камал, австралийка от арабски генезис,  има две пораснали момчета и едно момиче, родени в Бургас.

През 2002 година построява Медицинския център „ Св. София “ в центъра на Бургас дружно с татко си доктор Хусеин Абумелих. 7 години по-късно построява  най-голямата частна и просперираща универститетска болница на Южното Черноморие – „ Дева Мария “, като инвестицията първоначално възлиза на към 5 млн. евро.

Семир Абумелих е избиран в два следващи мандата за общински консултант в Бургас – 2007 година и 2011 година Народен представител от Политическа партия ГЕРБ в 42-то и 43-то Народно събрание. Той не съумява да осъществя огромната си цел - демонополизация на Здравната каса и се отдръпва от политиката, с цел да насочи всичките си старания в сферата, където най-полезен и в действителност може да написа история. 

Последните години от живота си той напълно посвети на построяването на Националната онкологична болница „ Дева Мария “, която стана факт през 2023 година
 Семир Абумелих се покланя и целува ръка на индивида, който го е отгледал, възпитал го е да бъде подобен и му е дал път в живота - татко му Хусеин Абумелих
Всеки жител – самостоятелно, организация или група от наши читатели могат да създадат номинации на електронната ни поща  от през днешния ден, 2 януари 2024 година Приемането на предложенията ще продължи до 23.59 часа на датата 16 януари 2024 година, вторник.

Условието е участникът да живее в Бургаска област, да е роден тук или да е направил своето положително дело на бургаска територия, да не е бил номиниран за миналата година. Всяка една кандидатура ще бъде прегледана в детайли от способеното жури. При изпращането на данните за присъединяване, прилагайте  биография и къса обстоятелствена част за какво точно този човек заслужава да бъде отличен с огромната премия. Тя е единствено една и няма подтитли.

От 00.01 часа на 17 януари 2024 година, сряда, до среднощ на 27 януари 2024 година, събота, ще се организира интернет гласуването, което ще е с 50% тежест при изчисляването на крайния резултат.

Останалите 50 % ще се оформят от вота на способеното жури, в което са включени членове с неоспорим престиж – от разнообразни институции, сектори и организации. То ще бъде управлявано от ръководителя на Районната изборна комисия – в мандат, компютърният експерт Атанас Сиреков – внук на именития бургаски кмет Атанас Сиреков, умрял при осъществяване на длъжностен дълг (1936-1939), както и член от редакцията на Флагман, посочен от шефа ѝ г-н Веселин Василев.
 Кадър от първите стъпки към градежа на новата болница  Заедно с депутата и някогашен министър на опазването на здравето Костадин Ангелов на откриването на Националната онкологична болница " Дева Мария "  Благодарение на Семир Абумелих в Бургас се намира здравна техника на международно равнище, а един от апаратите – линеен ускорител Varian Edge е единствен в България и четвърти в Европа
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР