Неголям астероид с диаметър между два и четири метра ще

...
Неголям астероид с диаметър между два и четири метра ще
Коментари Харесай

Астероид ще се приближи до Земята ден преди изборите в САЩ

Неголям метеорит с диаметър сред два и четири метра ще се приближи до Земята ден преди президентските избори в Съединени американски щати, които са планувани за 3 ноември. Вероятността от конфликт не надвишава и половин %. За това оповестиха в събота от Националното ръководство на Съединени американски щати по аеронавтики и изследования на галактическото пространство (NASA).

Небесното тяло, което е с означение 2018VP1, ще се приближи до Земята на разстояние към 420 хиляди километра. Вероятността от конфликт с планетата ни се прави оценка на 0.41 %.

Този метеорит за първи път е открит през 2018 година. Той не е евентуално рисков за жителите на Земята обект.

Според изчисленията, метеоритът 2018VP1, който ще извърши цялостна обиколка към Слънцето за две години, се числи в групата на околоземните астероиди-аполон. Те се назовават по този начин в чест на първото небесно тяло от тази група, намерено през 1932 година - метеоритът Аполон.

Към момента астрономите са разкрили в околоземното пространство, т.е. към 7 млн. км, към 8000 метеорита, чиито размери не надвишават 140 метра. Според оценките на специалистите от NASA, такива небесни тела се отнасят към категорията на евентуално рисковите. Общият брой на огромните метеорити в околоземното пространство е може би 25 хиляди, считат учените.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР