Негативната енергия на хората “трови вашия живот. Общуването с хора,

...
Негативната енергия на хората “трови вашия живот. Общуването с хора,
Коментари Харесай

Постоянното слушане на оплаквания носи лоши последици

Негативната сила на хората “трови ” вашия живот.

Общуването с хора, които се оплакват от самото начало, има своите неприятни последствия. Такива хора крадат силата ви, постоянно даже без да го осъзнават.

Няма нищо неприятно да съчувствате на приятелите си, когато имат проблеми. Но да ги слушате по какъв начин непрекъснато се оплакват от съвсем всичко ще коства скъпо на вас самите.

Най-лошото е, че човек може да стане толкоз отровен и манипулативен, че да започнете да се чувствате безсърдечен, себелюбив или безчувствен, единствено тъй като към този момент не желаете да слушате непрекъснатите му драми.

Ето за какво е нужно да идентифицирате тези хора и да се предпазите от отрицателната им сила.

Характерни черти
Този човек живее в отричане на живота, който води. Той постоянно заема позицията на жертвата, като се оплаква от всичко. Най-важното е, че той в никакъв случай не прави нищо, с цел да промени това, което го изтезава най-вече.

В началото това може да наподобява обикновено. Но с течение на времето осъзнавате, че не обстановката е повода за недоволствата, а методът на живот на този човек, неговият светоглед, метод на мислене и така нататък

Оплакването е форма на операция, даже и да е неосъзнато. Когато слушате подобен човек, той желае да изпитвате страдание, съчувствие или взаимност. По някое време ще се почувствате по този начин, като че ли е ваш дълг да му помогнете да реши проблемите си или постоянно да сте подготвени да изтриете сълзите му.

Загуба на сила и други последствия от непрекъснатото чуване на недоволствата на други хора
Хората, които се оплакват от самото начало, са толкоз отрицателни, че може да започнете да се чувствате неловко към тях и това е разследване от приключването на сила.
Такава връзка усилва риска от:
– прочувствен дисбаланс
– меланхолия
– понижена централизация на вниманието
– незаинтересованост
– натрапчиви отрицателни мисли

Как да се противопоставите на подобен човек?
Не всичко в живота може да върви по проект. В последна сметка, на всеки от нас, постоянно, се постанова да се сблъсква с проблеми, които даже не бихме могли да си представим.

Но да изпадате в отчаяние и оскърбление е безсмислено. В последна сметка, точно, това отношение към неприятностите ви пречи да се справите с тях и да продължите напред.

Енергията, която изразходвате за недоволство, би трябвало да отиде за решение на проблемите.

Трябва да разберете, че не сте длъжни да слушате хората, които непрекъснато се оплакват. Това може да ви лиши от силата, нужна ви, с цел да управлявате личните си страсти и житейски условия.

И по този начин, какво можете да извършите, в случай че имате най-малко един подобен човек в живота си?

Отдръпнете се на известно разстояние
Опитайте се да избягвате тези хора, когато е допустимо, тъй като те единствено ще ви манипулират в последна сметка.

Колкото по-малко им обръщате внимание, толкоз по-скоро ще осъзнаете, че не трябва да губите скъпата си сила, слушайки отрицателните им мисли.

Кажете им, че техните проблеми са ТЕХНИ проблеми
Опитайте се да обясните на индивида, че методът му на мислене единствено утежнява нещата. И най-важното, уверете се, че обстановката не стартира да ви въздейства зле.

Не показвайте уязвимост
Важно е да покажете своята мощ на този човек и да изградите прочувствена преграда към себе си. Емпатията би трябвало да се дозира: манипулаторът би трябвало да знае, че не може да трансферира казуса си върху вас и вие да го разрешите.

Вижте още: Картофени пръчици

Установете граници
И най-после, не забравяйте, че имате право да не слушате непознати нещастия. Ако ви е омръзнало да слушате негативизъм всеки ден, кажете на индивида, че не харесвате този тип връзка.

Негативната сила на хората не би трябвало да пречи на живота ви. Ако чувствате, че недоволствата на различен човек стартират да ви тровят, вземете ограничения. Трябва да се грижите за прочувственото си здраве!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР