Неформална среща на европейските лидери с президента на Турция Реджеп

...
Неформална среща на европейските лидери с президента на Турция Реджеп
Коментари Харесай


Неформална среща на европейските лидери с президента на Турция Реджеп Таийп Ердоган ще се провед

Неформална среща на европейските водачи с президента на Турция Реджеп Таийп Ердоган ще се организира във Варна по време на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.

Това стана ясно през днешния ден след срещата на българския министър председател Бойко Борисов с Ангела Меркел, която беше на посещаване у нас.

На срещата, която евентуално ще се организира през март, ще участват ръководителите на Европейския парламент, Европейската комисия и на Съвета на Европейски Съюз. 

На брифинг в резиденция Бояна българския министър председател Бойко Борисов сподели, че сходна среща " би била единствено за положително за всички нас ".  

„ Радвам се, че във Варна ще има среща сред министър-председателя на България, ръководителите на Европейска комисия, на Екологичен потенциал. Смятам, че тази среща е добър късмет да се приказва и с турския президент за всички въпроси, които ни вълнуват “, съобщи Меркел.

От своя страна Бойко Борисов разясни, че с ръководителя на Екологичен потенциал Антонио Таяни, с ръководителя на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер и ръководителя на Европейски Съюз Доналд Туск, както и с турския президент Реджеп Ердоган са провели диалози.

" Непрекъснато има искания от страна на Турция към Европейски Съюз, че не е изплатено заплащането още по първото съглашение за мигрантите, по тази причина което сме е споразумели. Знаем и за тежките отношение насложени през последната година и половина сред доста от огромните европейски страни и Турция. Едната такава буферна среща във Варна би била единствено за положително за всички нас “, сподели Борисов.

" Най-щастлив съм от това, че Европейски Съюз води мирна, добросъседска политика и ще създадем всичко допустимо да възстановяваме връзките с огромните ни съседи. Европа има потребност от мир, от успокоение, тогава тя е най-хубавото място за живеене “, каза още Борисов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР