Недвижимите имоти в една от най-скъпите държави в Европа ще

...
Недвижимите имоти в една от най-скъпите държави в Европа ще
Коментари Харесай

Имотите в Швейцария ще поевтинеят

Недвижимите парцели в една от най-скъпите страни в Европа ще поевтинеят през настоящата година. Подобна наклонност имаше и през 2017 година, когато жилищата изгубиха близо 4% от цената си, а еднофамилните къщи – 0.4%.

Швейцарският показател за недвижими парцели демонстрира, че през декември 2017 година цените са достигнали най-ниските си равнища. Тогава квадратният метър жилищна повърхност се е търгувал против 7050 EUR, а през юли предходната година цената е била 7500 EUR/кв.м.

„ Донякъде падащите цени могат да бъдат обусловени от падащите лихвени проценти по ипотечните заеми и високото предложение. Тези фактори ще играят значима роля и през първите месеци на Новата година”, предвижда Мартина Вайбър, шеф на компанията ImmoScout24. Тя обаче е скептична във връзка с това, че падащите цени ще доведат до растеж в броя покупко-продажби, като се има поради, че банките имат високи условия, когато става дума за разпределяне на ипотечен заем.

Наемните равнища също регистрираха спад през миналите 12 месеца. Поевтиняването в границите на 1.2% докара до толкоз мощен растеж при наемането, който не се е следил от август 2015 година Наемните равнища доста са варирали от местоположението на парцелите, оповестени за отдаване чартърен.

В региона на Женевското езеро наемите са се усили с 1%, а в Цюрих – с 0.4% през 2017 година В централната част на Швейцария наемите са се намалили до 1.6%, а в Тичино – до 2.8%. Причините са спад в равнището на миграция и нараствания размер строителство.

С цел насърчаване на пазара швейцарските управляващи са подготвени да субсидират част от наемателите. Така да вземем за пример, в кантона Вале всяко семейство, което реши да се откри там, получава еднократна помощ в размер на 70 000 USD.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР