Недоволството срещу премиера ескалира още през април, когато полицията предложи

...
Недоволството срещу премиера ескалира още през април, когато полицията предложи
Коментари Харесай

В Прага: 250 000 протестиращи искат оставката на Бабиш

Недоволството против премиера ескалира още през април, когато полицията предложи да му бъде предявено публично обвиняване за машинация при приемане на евросубсидии от негови компании преди десетина години.

Протестиращите упорстват за оставката на Бабиш поради корупция и облагодетелстване от евросубсидии. Чешкият министър председател е безапелационен, че няма да се отдръпна. Статистиката, която употребява в своя отбрана, е, че откогато е на власт, доста е намаляла безработицата, има напредък на стопанската система, а пенсиите са нарастнали.

64-годишният милиардер и създател на популистката партия АНО изрично отхвърли изказванията за машинация. Ден по-късно назначи нов министър на правораздаването, с което още повече разгневи недоволните от ръководството му. Бабиш е обект на одит и от Европейската комисия. Според предварителните резултати министър председателят е в спор на ползи.

Бенджамин Рол, уредник на митинга, споделя: „ Срамно е, че сме в сходна политическа обстановка, че нещо сходно може да се случи. Но в това време съм благополучен, че гражданското общество се активизира. “

Протести ще има и идната седмица, а в идващите дни в Народното събрание ще се глусава избор на съмнение против държавното управление.

Откакто е в политиката, прякорът на Бабиш е Чешкия Доналд Тръмп. Състоянието му се прави оценка на 3,8 милиарда евро, което го подрежда на второ място в листата на най-заможните чехи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР