Недоволство в Пловдив срещу намерение на общината да затвори улица

...
Недоволство в Пловдив срещу намерение на общината да затвори улица
Коментари Харесай

Жители на Пловдив протестират срещу намерение на общината да затвори улица

Недоволство в Пловдив против желание на общината да затвори улица в централната градска част. Живеещите на ул. " Козлодуй " започнаха подписка и заплашват с митинги, в случай че планът за прекъсване на придвижването и превръщането на правата в пешеходна стане факт.

Пловдив

Проектът за това улица " Козлодуй " да се трансформира в зона без излаз е част от новия общоприет проект за придвижване, който общината създава. Според живеещите в региона обаче никой не се е допитал за мнението им.
Костадин Иванов: Затваря се и от тук нататък е направено като тротоар, защото тротоарът и тази затворената част са с идентична маркировка. Това е показано. Човек не би трябвало да е някакъв експерт, с цел да откри това нещо.
Ако планът бъде утвърден, достъпът до домовете на хората ще е единствено от едно място - около близката градинка.
Галина Кръстева: Не дай си Боже в случай че по някаква причина се затвори улицата зад градинката, нито кола за спешна помощ, нито пожарна може да влезе в квартала. Николина Маркова: Искаме улицата да си остане с излаз към " Митрополит Панарет " - както си е била цялостен живот.
Според хората и без улица " Козлодуй " да е затворена настоящата скица за придвижване в региона ги принуждава да обикалят много.

Иван Горанов: Като в капан сме, като в капан. Лабиринт.
Екатерина Йорданова: Както направиха в тази ситуация с правата, която е против църквата " Света Петка " - можем да се прибираме от там, само че не можем да излизаме от там. Това са безумия, които в действителност хората просто ще се вдигнем на митинг.
От община Пловдив обявиха, че е определена компания, която да изготви новия общоприет проект за придвижване. Все още той не е признат дефинитивно и предстоят разисквания. Няма и решение на Общинския съвет.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР