Недоволство след решение на ТЕЛК. Как жена, пострадала при тежка

...
Недоволство след решение на ТЕЛК. Как жена, пострадала при тежка
Коментари Харесай

Защо пострадала при тежка катастрофа получава само 30% инвалидност?

Недоволство след решение на ТЕЛК. Как жена, потърпевша при тежка злополука, получава единствено 30 % неработоспособност, макар че е със строшен таз, раздробена подбедрица и още голям брой контузии. Заради решението на ТЕЛК-комисията в Благоевград обаче, тя няма да получава никаква инвалидна пенсия или помощник, макар че мъчно се движи сама. Жената, която потърси Българска национална телевизия за подпомагане твърди още, че документите и са губени два пъти, а в тях от страната на ТЕЛК-комисията са попълнени неверни данни.

Любов Иванова работи като учител в Югозападния университет Неофит Рилски в Благоевград. През 2022 година отпътува да бъде преподавател в град Ушак, Турция по стратегия Еразъм. Там, по време на една от почивките върху нея връхлита лек автомобил.

" Не помня нищо, споделиха ми, че съм блъсната с над 150 километра ", споделя Любов Иванова.

В резултат на удара Любов получава редица контузии: хематом на главата, строшен таз, раздробена подбедрена лява кост, строшаване на ключицата и раменната кост, както и контузия в региона на ребрата.

" Приета съм в реанимация на студентската болница в същия град, където съм прекарала, защото аз неясно си припомням, съм прекарала 5 дни, на петия ден, с интернационален медицински аероплан, с помощта на това, че аз имах огромна застраховка, ме транспортираха на летище София, там ме чакаше кола за спешна помощ, изпратена от " Пирогов " и по-късно прекарах там 20 и няколко дни, претърпях няколко интервенции ", сподели потърпевшата.

Последвала над 8 месечна рехабилитация. В момента дамата може да върви, единствено благодарение на патерица, постоянно получава мощни болки в главата и тялото. Въпреки това решението на ТЕЛК-комисията в Благоевград сочи, че тя е в положително общо положение, а инвалидността и е оценена на 30 %.

" Явявайки се на ТЕЛК, откакто тя има съвсем на всички - на подбедрица, на горни крака, на таз има титаниеви винтове, взеха решение, че ще и дадат 30 % по ТЕЛК, аз също съм срещу това нещо ", уточни лекар Слава Нинова - общопрактикуващ доктор.

Освен, че не е съгласна с решението Любов Иванова твърди още, че от ТЕЛК-комисията са се отнесли жестоко с нея, изгубили са документите и два пъти, а в тях има редица несъответствия.

" Сега виждам на решението, че написа че са ми дадени за 2 години 30 %, в което решение се оказва, че нито датата е вярна, не съм постъпила на 20 юни 2022 година в Пирогов София, откакто съм блъсната от кола, аз не съм блъсната от кола в София. Това просто някой е решил нещо да си напише ", безапелационна е Любов Иванова.

Потърсихме коментар за тези изказвания от ръководителя на ТЕЛК-Благоевград, който отхвърли с претекстът, че е доста ангажиран. Любов Иванова ще апелира решението на ТЕЛК, пред НЕЛК, също така ще заведе и дело против ТЕЛК-Благоевград. А с цел да се избегнат повече сходни произшествия, на мястото на злополуката в град Ушак сега е построен надлез.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР