Недоволни фермери и превозвачи от Румъния ще протестират в Букурещ

...
Недоволни фермери и превозвачи от Румъния ще протестират в Букурещ
Коментари Харесай

Недоволни фермери и превозвачи от Румъния ще протестират в Букурещ в три последователни дни

Недоволни фермери и превозвачи от Румъния ще стачкуват в Букурещ в неделя, понеделник и вторник. В трите поредни дни демонстрацията ще се организира от 09:30 до 22:00 на " Площада на Конституцията " при постройката на Народното събрание в румънската столицата.

Първоначално бе планувано и оповестено, че акцията ще е на площад " Виктория " пред постройката на държавното управление, само че кметът на Букурещ Никушор Дан смени мястото, с цел да не бъде обиден трафикът в румънската столица. 5000 души, 100 трактора и 100 камиона имат право да се включат в митинга в града.

Междувременно стана ясно, че в понеделник (22 януари) Сенатът ще заседава изключително, с цел да гласоподава наредбите, издадени от държавното управление по отношение на първия пакет от ограничения, контрактувани взаимно с протестиращите фермери и превозвачи. Те ще бъдат разисквани и от профилираните комисии на Сената.

Протестите на румънските превозвачи и фермери започнаха в сряда (10 януари) с обсада на придвижването на околовръстния път на Букурещ и още няколко огромни града на страната. Демонстрантите са недоволни от повишаването на застраховката “Гражданска отговорност ”, от нарастването на цените на бензина и дизеловото гориво от началото на годината, от намаляването на европейските дотации и от дългото очакване по границите.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР