Недостигът на места в общински детски заведения не е от

...
Недостигът на места в общински детски заведения не е от
Коментари Харесай

Тодор Чобанов: Частните детски градини също нямат капацитет за повече деца

Недостигът тук-там в общински детски заведения не е от през днешния ден. Столичната община подхваща разнообразни дейности за справяне с този проблем. Заместник-кметът по просвета, обучение и юношески действия Тодор Чобанов съобщи, че общинската администрация прави това, което е най-устойчиво и което реализира най-хубави резултати - непрестанно да развива тяхната система.

"Кое поражда значително обстановката, която имаме? Това е най-много голямата механична вътрешна миграция към нашия град. По данни на националната статистика 68 души дневно публично се преселват от цялата страна в София, като множеството от тези хора са с деца или са млади фамилии, които скоро, след установяването си в София, раждат деца и търсят опция за записване в детските градини ", съобщи Чобанов.

Той обърна внимание и на редукцията на броя деца в група, като добави, че сега се преглеждат отчети за нарастване на допустимия брой до 30 деца в първа група на детската градина.

Йорданка Фандъкова разкри какви са проектите на Столична община за нови детски градини

Във връзка с настояването на родителите, чиито деца не са признати в общински заведения, за обезщетение под формата на ваучер за частни детски градини, заместител кметът посочи, че там няма задоволително места.

"В София ние следим с огромна точност какво се случва в частните детски заведения. В момента в лицензираните частни градини, които са към 70 в София, има не повече от 200-220 деца в яслена възраст. Това са проверими обстоятелства, всеки може да пусне запитване до Министерството на образованието и да получи информация. Същото е ситуацията в лицензираните частни ясли. Те нямат потенциал да одобряват повече деца ", сподели още Тодор Чобанов, представен от БНР.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР