Недостигът на храни заради войната в Украйна може да принуди

...
Недостигът на храни заради войната в Украйна може да принуди
Коментари Харесай

Войната в Украйна заплашва най-милото на британците

Недостигът на храни поради войната в Украйна може да принуди една трета от известните дребни магазинчета, продаващи обичайното английско ядене fish and chips (риба с пържени картофки), да затворят.

Бизнес водачи в тази обичайната английска хранителна промишленост приканиха държавното управление да създаде дълготрайна тактика на фона на рецесията с хранителни артикули, тъй като в противоположен случай една трета от местата за продажба на fish and chips ще бъдат принудени да затворят.

Те предизвестиха, че четирите основни съставки, които са нужни за обичайния fish and chips, са съществено наранени от продължаващия спор сред Русия и Украйна, а това принуждава магазините да трансформират менюто, да усилват цените и в най-лошия случай да престанат да работят.

Причината за казуса е в това, че Англия е мощно подвластна от доставките на слънчогледово олио от Украйна и на бяла риба от вида тресчица, която идва от Русия.

Повече от 50% от олиото за магазинчетата за fish and chips идва от Украйна, а потреблението на други възможности като рапично или палмово олио оскъпяват продукта.

Около 40% от бялата риба пък идва от Русия, а глобите на Англия вършат опита за подмяна сложен, тъй като уловът на такава риба в Северно море е по-малък, а доставянето по-скъпо.

Освен това торовете за картофи, идващи главно от Русия, към този момент са с утроени цени, а брашното, употребявано за миксовете от рибно тесто, също идва от региона.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР